
Sestavine
za ca. 20 piškotov
300 g gladke moke T500
300 g ostre moke T400
220 g zmehčanega masla
200 g sladkorja v prahu
200 g fino mletih pistacij
4 rumenjaki
2 pomaranči - samo lupina
1 ščep sode bikarbone
Nadev in preliv
200 ml jagodne marmelade
100 g bele čokolade
Posip
ostra moka za delovno površino
sladkor v prahu za posip - po želji
Pripomočki
Postopek
1
Rumenjake, sladkor v prahu, lupino, zmehčano maslo in fino mleto pistacijo z mešalnikom zmešamo do gladkega. Dodamo moko s sodo in ponovno premešamo.
2
Na delovni površini zgnetemo v gladko testo in ga razdelimo na več delov.
3
Testo razvaljamo na debelino 3 mm in izrezujemo s srednjim modelom.
4
Vsak drugi piškot izrežemo na sredini z modelom srček in jih odlagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem.
5
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig: Piškote vzamemo iz pečice, ko so še po vrhu svetli.
Preliv
6
V mikrovalovni pečici ali nad paro stopimo belo čokolado in maslo. Pazimo, da se ne sesiri.
7
Piškote sestavimo in ob robovih okrasimo s prelivom iz bele čokolade.
KategorijaPiškoti
Sestavine
za ca. 20 piškotov
300 g gladke moke T500
300 g ostre moke T400
220 g zmehčanega masla
200 g sladkorja v prahu
200 g fino mletih pistacij
4 rumenjaki
2 pomaranči - samo lupina
1 ščep sode bikarbone
Nadev in preliv
200 ml jagodne marmelade
100 g bele čokolade
Posip
ostra moka za delovno površino
sladkor v prahu za posip - po želji
Pripomočki