0

Pasterizirana jabolka

Pasterizirana jabolka
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas1 h

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 4 kg zrelih jabolk različnih sort (očiščenih)
 100 g sladkorja (lahko manj)
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 1 limona - samo sok
Dodatno
 150 ml vode (če jabolka niso dovolj sočna)

Postopek

1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

Če so jabolka brez poškodb, jih lahko naribamo z olupki.

20220911 141113

3

Dodamo limonin sok in cimet. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

4

Premešamo. Vode ni potrebno dolivati, saj jabolka spustijo lasten sok, ko jim dodamo sladkor.

3 premesamo

5

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut. Če jabolka niso dovolj sočna, dodamo 150 ml vode.

4 dusimo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

7

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

8

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali jih pustimo v pečici, da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

9

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂

9 na hladno

Kategorija

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 4 kg zrelih jabolk različnih sort (očiščenih)
 100 g sladkorja (lahko manj)
 2 jedilni žlici mletega cimeta
 1 limona - samo sok
Dodatno
 150 ml vode (če jabolka niso dovolj sočna)

Postopek

1

Jabolka olupimo in naribamo.

1 jabolka naribamo

2

Če so jabolka brez poškodb, jih lahko naribamo z olupki.

20220911 141113

3

Dodamo limonin sok in cimet. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.

2 cimet sladkor

4

Premešamo. Vode ni potrebno dolivati, saj jabolka spustijo lasten sok, ko jim dodamo sladkor.

3 premesamo

5

Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut. Če jabolka niso dovolj sočna, dodamo 150 ml vode.

4 dusimo

6

Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.

6 zadelamo

7

V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.

7 pecica

8

Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali jih pustimo v pečici, da se ohladijo čez noč.

8 ohladimo

9

Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.

Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂

9 na hladno

Notes

Pasterizirana jabolka
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.