
Sestavine
Postopek
Jabolka olupimo in naribamo.
Če so jabolka brez poškodb, jih lahko naribamo z olupki.
Dodamo limonin sok in cimet. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.
Premešamo. Vode ni potrebno dolivati, saj jabolka spustijo lasten sok, ko jim dodamo sladkor.
Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut. Če jabolka niso dovolj sočna, dodamo 150 ml vode.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.
V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.
Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali jih pustimo v pečici, da se ohladijo čez noč.
Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.
Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂
Sestavine
Postopek
Jabolka olupimo in naribamo.
Če so jabolka brez poškodb, jih lahko naribamo z olupki.
Dodamo limonin sok in cimet. Sladkor dodajamo postopoma. Prilagodimo ga po svojem okusu.
Premešamo. Vode ni potrebno dolivati, saj jabolka spustijo lasten sok, ko jim dodamo sladkor.
Ob mešanju dušimo jabolka 10 minut. Če jabolka niso dovolj sočna, dodamo 150 ml vode.
Napolnimo kozarce in zadelamo s pokrovi.
V pekač nalijemo 1 liter vode in vanj postavimo kozarce. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 20 minut.
Kozarce položimo na pokrov, pokrijemo ali jih pustimo v pečici, da se ohladijo čez noč.
Ohlajene kozarce pospravimo v temen in hladen prostor.
Namig: Pasterizirana jabolka uporabimo za pripravo slastnega jabolčnega zavitka ali jabolčne pite, ko ne razpolagamo s svežimi jabolki. 🙂