
Sestavine
za 4 osebe
1 srednje velika bučka
1 zeleni paradižnik
1 glava kolerabe
1 srednje velik jajčevec (malancan)
750 ml olja za cvrtje ali druge maščobe za cvrtje
Posip
3 jajca
100 g moke T400
200 g krušnih drobtin
½ čajna žlička soli
½ čajna žlička popra
Priloga
zelena solata
Postopek
1
Jajčevec narežemo na rezine (4 mm).
2
Kolerabo olupimo in odstranimo trdi del. Narežemo na rezine. Bučko narežemo na kolobarje (4 mm).
3
Zeleni paradižnik narežemo na kolobarje (3 mm).
4
Pripravimo moko.
5
V moko dodamo zelenjavo in obračamo tako dolgo, da se moka sprime na zelenjavo.
6
Jajca razžvrkljamo. Dodamo sol in poper in temeljito premešamo.
7
Zelenjavo z moko potopimo v jajca.
8
Nato še v drobtine.
9
Na tak način pripravimo vso narezano zelenjavo.
10
Maščobo segrejemo na ca. 170 stopinj in vanjo dodajamo pripravljeno zelenjavo. Cvremo do zlato rjave skorjice. Odlagamo na krožnik s papirnato servieto, da se izloči maščoba.
11
Postrežemo s skledo sveže solate. Dober tek!
KategorijaPriloge in prigrizki
Sestavine
za 4 osebe
1 srednje velika bučka
1 zeleni paradižnik
1 glava kolerabe
1 srednje velik jajčevec (malancan)
750 ml olja za cvrtje ali druge maščobe za cvrtje
Posip
3 jajca
100 g moke T400
200 g krušnih drobtin
½ čajna žlička soli
½ čajna žlička popra
Priloga
zelena solata