
Sestavine
za 2 osebi
250 g mletega mesa (mešano ali goveje)
200 g pasiranega paradižnika
1 mala glava sveže čebule
1 mala bučka
1 korenček
1 jedilna žlica mletega česna
sol po okusu
poper po okusu
50 ml olivnega olja ali druge maščobe za praženje
Posip
1 vejica luštreka
1 šopek sesekljanega peteršilja
Priloga
200 g kuhanih peresnikov
Postopek
1
Čebulo sesekljamo, dodamo česen in jo prepražimo.

2
3
Dodamo pasterizirano korenje, sol in poper. Premešamo.

4
Zalijemo z jušno osnovo ali vodo. Dodamo na kolobarje narezan korenček in ponovno premešamo. Pokrijemo in dušimo 10 minut.

5
Dodamo pasiran paradižnik. Premešamo.

6
Peteršilj in luštrek na drobno sesekljamo in dodamo k mesni omaki.

7
Premešamo in pokrijemo. Pustimo počivati tako dolgo, da skuhamo prilogo - testenine.

8
Postrežemo s kuhanimi peresniki.

9
Dober tek!

KategorijaGlavne jedi, Omake in prelivi
Sestavine
za 2 osebi
250 g mletega mesa (mešano ali goveje)
200 g pasiranega paradižnika
1 mala glava sveže čebule
1 mala bučka
1 korenček
1 jedilna žlica mletega česna
sol po okusu
poper po okusu
50 ml olivnega olja ali druge maščobe za praženje
Posip
1 vejica luštreka
1 šopek sesekljanega peteršilja
Priloga
200 g kuhanih peresnikov









