Sestavine
Postopek
Vse moke z dodano soljo premešamo. Naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas . Dolijemo toplo vodo in narahlo premešamo. Pustimo vzhajat 10 minut.
Dodamo vse ostale sestavine. Premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 45 minut.
Ponovno pregnetemo in ga preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Po želji naredimo par zarez po širini. Ponovno vzhajanje 30 minut.
Tik pred peko testo namažemo z razžvrkljanim jajcem in ga posujemo z mešanimi semeni. Pečemo ga v ogreti pečici na 230 stopinj prvih 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 210 stopinj . Skupni čas pečenja kruha je cca. 1 ura. Peko prilagodimo pečici.
Namig: na dno pekača postavimo lonček z vodo. Tako bo skorjica še bolj hrustljava.
Sestavine
Postopek
Vse moke z dodano soljo premešamo. Naredimo jamico in v njo zdrobimo kvas . Dolijemo toplo vodo in narahlo premešamo. Pustimo vzhajat 10 minut.
Dodamo vse ostale sestavine. Premešamo.
Zgnetemo v gladko testo. Testo pustimo vzhajat cca. 45 minut.
Ponovno pregnetemo in ga preložimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Po želji naredimo par zarez po širini. Ponovno vzhajanje 30 minut.
Tik pred peko testo namažemo z razžvrkljanim jajcem in ga posujemo z mešanimi semeni. Pečemo ga v ogreti pečici na 230 stopinj prvih 15 minut, nato temperaturo zmanjšamo na 210 stopinj . Skupni čas pečenja kruha je cca. 1 ura. Peko prilagodimo pečici.
Namig: na dno pekača postavimo lonček z vodo. Tako bo skorjica še bolj hrustljava.