Sestavine
Postopek
Sladkor, kristalni sladkor, jajca, naribano lupino dveh pomaranč ter vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo.
Premešamo, dodamo mlete lešnike in lupino dveh pomaranč.
Dodamo moko in pecilni prašek ter z mešalnikom grobo zmešamo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva le toliko časa, da si pripravimo pekače in strojček za izdelovanje meter piškotov.
Testo razdelimo na več manjših delov.
Pripravimo si strojček in ga napolnimo. Uporabimo izrez "zvezda".
Izdelano dolžino testa razrežemo na dolžino 15 cm in zavijemo v krog. Rob stisnemo, da se sprime.
Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlogo.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo lepo zlatorjavo barvo.
Pečene piškote ohladimo.
Jedilno čokolado z oljem stopimo nad paro ali v mikrovalovni. Premešamo, da dobimo svilnato zmes. Dodamo grobo mlete lešnike in ponovno premešamo.
Pripravimo si pladenj s peki papirjem., Vsak piškot do polovice namočimo v stopljeno čokolado in odlagamo na peki papir. Pustimo čez noč, da se čokolada strdi. Piškote hranimo v posodi pokrite s peki papirjem in pokrovom.
Sestavine
Postopek
Sladkor, kristalni sladkor, jajca, naribano lupino dveh pomaranč ter vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo zmehčano maslo.
Premešamo, dodamo mlete lešnike in lupino dveh pomaranč.
Dodamo moko in pecilni prašek ter z mešalnikom grobo zmešamo.
Delovno površino posujemo z ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo naj počiva le toliko časa, da si pripravimo pekače in strojček za izdelovanje meter piškotov.
Testo razdelimo na več manjših delov.
Pripravimo si strojček in ga napolnimo. Uporabimo izrez "zvezda".
Izdelano dolžino testa razrežemo na dolžino 15 cm in zavijemo v krog. Rob stisnemo, da se sprime.
Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlogo.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečeni so, ko dobijo lepo zlatorjavo barvo.
Pečene piškote ohladimo.
Jedilno čokolado z oljem stopimo nad paro ali v mikrovalovni. Premešamo, da dobimo svilnato zmes. Dodamo grobo mlete lešnike in ponovno premešamo.
Pripravimo si pladenj s peki papirjem., Vsak piškot do polovice namočimo v stopljeno čokolado in odlagamo na peki papir. Pustimo čez noč, da se čokolada strdi. Piškote hranimo v posodi pokrite s peki papirjem in pokrovom.