
Sestavine
za 2 osebi
200 g gladke moke T500
200 g ostre moke T400
250 ml mleka
200 g mocarele
4 krompirje - srednje debele
2 jajci
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 šopek sesekljanega peteršilja
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe za cvrtje
Postopek
1
Naribamo krompir. Dodamo mocarelo, moko in mleko.

2
Premešamo in dodamo začimbe, sesekljani peteršilj in džuveč.

3
Premešamo.

4
Maščobo segrejemo do 160 stopinj in vanjo z zajemalko dodamo zmes. Cvremo do zlatorjave skorjice. Nato obrnemo ter cvremo še na drugi strani do zlatorjave skorjice.

5
Odlagamo na krožnik s servieto, da se maščoba odcedi.

6
Zavremo džuveč.

7
Pripravimo skledo svežega motovilca ali druge solate.

8
Postrežemo z džuvečem. Krompirjevi polpeti z mocarelo so odlična priloga zrezkom v korenčkovi omaki ali jih postrežemo kot samostojno brezmesno jed.
Dober tek!

KategorijaGlavne jedi, Priloge in prigrizki
Sestavine
za 2 osebi
200 g gladke moke T500
200 g ostre moke T400
250 ml mleka
200 g mocarele
4 krompirje - srednje debele
2 jajci
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
1 šopek sesekljanega peteršilja
500 ml sončničnega olja ali druge maščobe za cvrtje








