Sestavine
Postopek
Naberemo lepe bogate bezgove cvetove s peclji. Izogibamo se nabiranju ob cestah.
Mleku dodamo sol, jajca, moko in pecilni prašek. Z mešalnikom temeljito zmešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano in ponovno premešamo. V kolikor je zmes redka dodamo moko. Zmes mora biti gosta (kot za šmorn - carski praženec).
V ponvi segrejemo olje. Očiščeno bezgovo cvetje namočimo v pripravljeno zmes in polagamo v vroče olje. Cvremo 3 do 4 minute na prvi strani.
Peclje odrežemo in cvremo 3 do 4 minute na drugi strani. Ko zrezek obrnemo, ga z vilicami prepikamo, da se lepo počasi prepeče. Pečene odlagamo na cedilko.
Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo vroče. Zraven se odlično prileže zelena solata.
Sestavine
Postopek
Naberemo lepe bogate bezgove cvetove s peclji. Izogibamo se nabiranju ob cestah.
Mleku dodamo sol, jajca, moko in pecilni prašek. Z mešalnikom temeljito zmešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano in ponovno premešamo. V kolikor je zmes redka dodamo moko. Zmes mora biti gosta (kot za šmorn - carski praženec).
V ponvi segrejemo olje. Očiščeno bezgovo cvetje namočimo v pripravljeno zmes in polagamo v vroče olje. Cvremo 3 do 4 minute na prvi strani.
Peclje odrežemo in cvremo 3 do 4 minute na drugi strani. Ko zrezek obrnemo, ga z vilicami prepikamo, da se lepo počasi prepeče. Pečene odlagamo na cedilko.
Poljubno posujemo s sladkorjem v prahu. Postrežemo vroče. Zraven se odlično prileže zelena solata.