Sestavine
Postopek
Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmiksamo. Dodajamo rum, vino, lupino in na koncu kislo smetano. Prilijemo k moki in s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom mešamo 10 minut.
Na delovni površini testo narahlo pregnetemo. V kolikor je testo lepljivo, posujemo na delovno površino ostro moko in ponovno pregnetemo, da postane testo gladko in prožno. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko. Testo razvaljamo na debelino 1 do 2 mm.
Namig: Testo lahko razdelimo na dva ali več delov in nato vsaki del posebej na tanko razvaljamo. Lahko si pomagamo s trojčkom za izdelovanje rezancev.
Razrežemo na trake in oblikujemo pravokotnike ali kvadrate. Na sredini naredimo dve zarezi.
Cvremo v segretem olju na 160 stopinj. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.
Ko se pojavijo zgoraj mehurčki, jih obrnemo in cvremo še kratek čas na drugi strani do zlatorjave hrustljavosti.
Ocvrte flancate odlagamo na papirnate brisače ali rjuho, da popije odvečno maščobo. Popolnoma suhe posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmiksamo. Dodajamo rum, vino, lupino in na koncu kislo smetano. Prilijemo k moki in s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom mešamo 10 minut.
Na delovni površini testo narahlo pregnetemo. V kolikor je testo lepljivo, posujemo na delovno površino ostro moko in ponovno pregnetemo, da postane testo gladko in prožno. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.
Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko. Testo razvaljamo na debelino 1 do 2 mm.
Namig: Testo lahko razdelimo na dva ali več delov in nato vsaki del posebej na tanko razvaljamo. Lahko si pomagamo s trojčkom za izdelovanje rezancev.
Razrežemo na trake in oblikujemo pravokotnike ali kvadrate. Na sredini naredimo dve zarezi.
Cvremo v segretem olju na 160 stopinj. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.
Ko se pojavijo zgoraj mehurčki, jih obrnemo in cvremo še kratek čas na drugi strani do zlatorjave hrustljavosti.
Ocvrte flancate odlagamo na papirnate brisače ali rjuho, da popije odvečno maščobo. Popolnoma suhe posujemo s sladkorjem v prahu.