0

Krhki flancati

Deli recept:

Krhki flancati
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave30 minSkupni čas2 h 2 min

Sestavine

za 10 oseb
 500 g gladke moke T500
 200 g kisle smetane
 20 g vanilijevega sladkorja z rumom
 4 rumenjaki
 3 jedilne žlice sladkorja
 2 jedilni žlici belega vina
 2 jedilni žlici ruma
 1 pomaranča - samo lupina
Maščoba in posip
 sončnično olje ali druga maščoba
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmiksamo. Dodajamo rum, vino, lupino in na koncu kislo smetano. Prilijemo k moki in s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom mešamo 10 minut.

20230220 084004

2

Na delovni površini testo narahlo pregnetemo. V kolikor je testo lepljivo, posujemo na delovno površino ostro moko in ponovno pregnetemo, da postane testo gladko in prožno. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

20230220 084543

3

Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko. Testo razvaljamo na debelino 1 do 2 mm.

Namig: Testo lahko razdelimo na dva ali več delov in nato vsaki del posebej na tanko razvaljamo. Lahko si pomagamo s trojčkom za izdelovanje rezancev.

20230220 085259

4

Razrežemo na trake in oblikujemo pravokotnike ali kvadrate. Na sredini naredimo dve zarezi.

20230220 085625

5

Cvremo v segretem olju na 160 stopinj. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230220 090255

6

Ko se pojavijo zgoraj mehurčki, jih obrnemo in cvremo še kratek čas na drugi strani do zlatorjave hrustljavosti.

20230220 090340

7

Ocvrte flancate odlagamo na papirnate brisače ali rjuho, da popije odvečno maščobo. Popolnoma suhe posujemo s sladkorjem v prahu.

20230220 093618

Sestavine

za 10 oseb
 500 g gladke moke T500
 200 g kisle smetane
 20 g vanilijevega sladkorja z rumom
 4 rumenjaki
 3 jedilne žlice sladkorja
 2 jedilni žlici belega vina
 2 jedilni žlici ruma
 1 pomaranča - samo lupina
Maščoba in posip
 sončnično olje ali druga maščoba
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

Rumenjake, vanilijev sladkor in sladkor penasto zmiksamo. Dodajamo rum, vino, lupino in na koncu kislo smetano. Prilijemo k moki in s kuhinjskim robotom ali ročnim mešalnikom mešamo 10 minut.

20230220 084004

2

Na delovni površini testo narahlo pregnetemo. V kolikor je testo lepljivo, posujemo na delovno površino ostro moko in ponovno pregnetemo, da postane testo gladko in prožno. Pokrijemo in pustimo počivati 30 minut.

20230220 084543

3

Delovno površino narahlo posujemo z ostro moko. Testo razvaljamo na debelino 1 do 2 mm.

Namig: Testo lahko razdelimo na dva ali več delov in nato vsaki del posebej na tanko razvaljamo. Lahko si pomagamo s trojčkom za izdelovanje rezancev.

20230220 085259

4

Razrežemo na trake in oblikujemo pravokotnike ali kvadrate. Na sredini naredimo dve zarezi.

20230220 085625

5

Cvremo v segretem olju na 160 stopinj. Cvrtje prilagodimo svoji kuhalni plošči.

20230220 090255

6

Ko se pojavijo zgoraj mehurčki, jih obrnemo in cvremo še kratek čas na drugi strani do zlatorjave hrustljavosti.

20230220 090340

7

Ocvrte flancate odlagamo na papirnate brisače ali rjuho, da popije odvečno maščobo. Popolnoma suhe posujemo s sladkorjem v prahu.

20230220 093618

Notes

Krhki flancati

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO