
Sestavine
za 2 osebi
100 ml smetane za kuhanje
150 g svežih lisičk
50 ml olivnega olja
3 svinjske kotlete
2 jedilni žlici ocvrte čebule
2 stroka česna
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
½ čajna žlička mletega čilija
1 srednje velik por
1 korenček
1 velik šopek peteršilja
1 glavo sveže čebule
1 vejica luštreka
1 vejica šetraja
Postopek
1
Čebulo narežemo na drobno in jo na olju prepražimo. Dodamo kotlete, vso narezano zelenjavo in začimbe.
2
Dolijemo jušno osnovo in dodamo ocvrto čebulo. Premešamo in dušimo na nizkem ognju 30 minut. Vmes večkrat premešamo.
3
Dodamo smetano za kuhanje in temeljito premešamo. Dušimo še 10 minut.
4
Po želji dodamo še nam ljube začimbe. Postrežemo s skledo sveže solate. Kot prilogo lahko dodamo krompirjeve njoke - KLIK ZA RECEPT.
KategorijaGlavne jedi
Sestavine
za 2 osebi
100 ml smetane za kuhanje
150 g svežih lisičk
50 ml olivnega olja
3 svinjske kotlete
2 jedilni žlici ocvrte čebule
2 stroka česna
1 čajna žlička soli
1 čajna žlička popra
½ čajna žlička mletega čilija
1 srednje velik por
1 korenček
1 velik šopek peteršilja
1 glavo sveže čebule
1 vejica luštreka
1 vejica šetraja