Rozinova potica

Deli objavo:

Rozinova potica
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupen čas2 h

Sestavine

 1 kg gladke moke T500
 450 ml toplega mleka
 100 g sladkorja
 100 g stopljenega masla
 2 jajci velikosti M
 1 kocka svežega kvasa
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
Nadev:
 800 g rozin
 100 g sladkorja v prahu
 3 rumenjake
 2 jedilni žlici ruma
 2 jedilni žlici stepene sladke smetane
 1 pomaranča - samo lupina
Ostalo:
 peki papir
 1 rumenjak za premaz
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V toplem mleku raztopimo kvas in ga prilijemo k moki. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1 kvasec

2

Premešamo.

1

3

Zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut.

2

4

Vzhajano testo razdelimo na dva dela. Oblikujemo hlebčke in pustimo počivati toliko časa, da pripravimo nadev.

4

Priprava nadeva:
5

Sladkor zmešamo z jajci. Dodamo naribano pomarančno lupino in stepeno sladko smetano. Premešamo.

20211017 052328

6

Na delovni površini razvaljamo prvi del testa na debelimo 5 mm. Premežamo z polovico nadeva iz rozin.

5

7

Zavijemo.

7

8

Položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

8

9

Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.

6

10

Zavijemo.

7

11

In položimo k prvem delu potice v pekaču.

9

12

Pustimo vzhajati 12 minut. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in prepikamo.

10

13

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

11

14

Pečeno po 10 minut obrnemo na leseno površino. Posujemo s sladkorjem v prahu. Pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

12

15

Režemo mrzlo.

20211017 105945

Sestavine

 1 kg gladke moke T500
 450 ml toplega mleka
 100 g sladkorja
 100 g stopljenega masla
 2 jajci velikosti M
 1 kocka svežega kvasa
 2 jedilni žlici ruma
 1 ščep soli
Nadev:
 800 g rozin
 100 g sladkorja v prahu
 3 rumenjake
 2 jedilni žlici ruma
 2 jedilni žlici stepene sladke smetane
 1 pomaranča - samo lupina
Ostalo:
 peki papir
 1 rumenjak za premaz
 sladkor v prahu za posip

Postopek

1

V toplem mleku raztopimo kvas in ga prilijemo k moki. Premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.

1 kvasec

2

Premešamo.

1

3

Zgnetemo v gladko testo. Pokrijemo in pustimo vzhajati 20 minut.

2

4

Vzhajano testo razdelimo na dva dela. Oblikujemo hlebčke in pustimo počivati toliko časa, da pripravimo nadev.

4

Priprava nadeva:
5

Sladkor zmešamo z jajci. Dodamo naribano pomarančno lupino in stepeno sladko smetano. Premešamo.

20211017 052328

6

Na delovni površini razvaljamo prvi del testa na debelimo 5 mm. Premežamo z polovico nadeva iz rozin.

5

7

Zavijemo.

7

8

Položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.

8

9

Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.

6

10

Zavijemo.

7

11

In položimo k prvem delu potice v pekaču.

9

12

Pustimo vzhajati 12 minut. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in prepikamo.

10

13

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.

11

14

Pečeno po 10 minut obrnemo na leseno površino. Posujemo s sladkorjem v prahu. Pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi.

12

15

Režemo mrzlo.

20211017 105945

Rozinova potica

Deli objavo: