
Sestavine
Postopek
V posodo dodamo moko, sol in vodo. Z mešalnikom ali ročno zgnetemo v gladko testo.
Testo na delovni površini ponovno pregnetemo in razdelimo na 50-60 g težke kroglice.
Kroglice pokrijemo s prozorno živilsko folijo in pustimo počivati 1 uro.
Kroglico z prsti počasi raztegnemo in nato na delovni površini razvaljamo.
Razvaljamo na debelino 2 mm.
Odložimo na pekač s silikonsko podlogo za peko. Z vilicami testo prepikamo.
Testo lahko razvaljamo tudi direktno na silikonski podlogi za peko, prepikamo z vilico in prenesemo na pekač.
Odlagamo na silikonsko podlogo.
Ko so vse tortilje pečene, jih pokrijemo z drugo silikonsko podlogo. Tako zadrži toploto in se dodatno zmehčajo.
V kolikor jih pripravimo za naslednji dan, ohlajene pospravimo v PVC vrečko in zavežemo, da obdržijo mehkobo.
Sestavine
Postopek
V posodo dodamo moko, sol in vodo. Z mešalnikom ali ročno zgnetemo v gladko testo.
Testo na delovni površini ponovno pregnetemo in razdelimo na 50-60 g težke kroglice.
Kroglice pokrijemo s prozorno živilsko folijo in pustimo počivati 1 uro.
Kroglico z prsti počasi raztegnemo in nato na delovni površini razvaljamo.
Razvaljamo na debelino 2 mm.
Odložimo na pekač s silikonsko podlogo za peko. Z vilicami testo prepikamo.
Testo lahko razvaljamo tudi direktno na silikonski podlogi za peko, prepikamo z vilico in prenesemo na pekač.
Odlagamo na silikonsko podlogo.
Ko so vse tortilje pečene, jih pokrijemo z drugo silikonsko podlogo. Tako zadrži toploto in se dodatno zmehčajo.
V kolikor jih pripravimo za naslednji dan, ohlajene pospravimo v PVC vrečko in zavežemo, da obdržijo mehkobo.