0

Domače pšenične tortilje

Deli recept:

Domace psenicne tortilje (1)
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 hSkupni čas1 h 42 min

Sestavine

za 8 tortilij
 260 g moke T500
 180 ml tople vode (po potrebi več)
Posip delovne ppovršine
 ostra moka T400
Pripomočki

Postopek

1

V posodo dodamo moko, sol in vodo. Z mešalnikom ali ročno zgnetemo v gladko testo.

20250112 070304

2

Testo na delovni površini ponovno pregnetemo in razdelimo na 50-60 g težke kroglice.

20250112 071455

3

Kroglice pokrijemo s prozorno  živilsko folijo in pustimo počivati 1 uro.

20250112 071749

4

Kroglico z prsti počasi raztegnemo in nato na delovni površini razvaljamo.

20250112 090555

5

Razvaljamo na debelino 2 mm.

20250112 090901

6

Odložimo na pekač s silikonsko podlogo za peko. Z vilicami testo prepikamo.

20250112 092651

7

Testo lahko razvaljamo tudi direktno na silikonski podlogi za peko, prepikamo z vilico in prenesemo na pekač. 

20250112 093431

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 4 minute na eni strani, nato obrnemo in pečemo še 1 minuto na drugi strani. Peko prilagodimo pečici.

Tortilje ne smemo preveč zapeči, ker se zaradi tankega testa lahko zlomi!

20250112 094100

9

Odlagamo na silikonsko podlogo.

20250112 095619

10

Ko so vse tortilje pečene, jih pokrijemo z drugo silikonsko podlogo. Tako zadrži toploto in se dodatno zmehčajo.

20250112 095639

11

V kolikor jih pripravimo za naslednji dan, ohlajene pospravimo v PVC vrečko in zavežemo, da obdržijo mehkobo.

20250112 102848

Sestavine

za 8 tortilij
 260 g moke T500
 180 ml tople vode (po potrebi več)
Posip delovne ppovršine
 ostra moka T400
Pripomočki

Postopek

1

V posodo dodamo moko, sol in vodo. Z mešalnikom ali ročno zgnetemo v gladko testo.

20250112 070304

2

Testo na delovni površini ponovno pregnetemo in razdelimo na 50-60 g težke kroglice.

20250112 071455

3

Kroglice pokrijemo s prozorno  živilsko folijo in pustimo počivati 1 uro.

20250112 071749

4

Kroglico z prsti počasi raztegnemo in nato na delovni površini razvaljamo.

20250112 090555

5

Razvaljamo na debelino 2 mm.

20250112 090901

6

Odložimo na pekač s silikonsko podlogo za peko. Z vilicami testo prepikamo.

20250112 092651

7

Testo lahko razvaljamo tudi direktno na silikonski podlogi za peko, prepikamo z vilico in prenesemo na pekač. 

20250112 093431

8

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 4 minute na eni strani, nato obrnemo in pečemo še 1 minuto na drugi strani. Peko prilagodimo pečici.

Tortilje ne smemo preveč zapeči, ker se zaradi tankega testa lahko zlomi!

20250112 094100

9

Odlagamo na silikonsko podlogo.

20250112 095619

10

Ko so vse tortilje pečene, jih pokrijemo z drugo silikonsko podlogo. Tako zadrži toploto in se dodatno zmehčajo.

20250112 095639

11

V kolikor jih pripravimo za naslednji dan, ohlajene pospravimo v PVC vrečko in zavežemo, da obdržijo mehkobo.

20250112 102848

Notes

Domače pšenične tortilje

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.