Domači mlinci


Domaci mlinci
Preračunaj sestavine5 Porcij
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

za 10 oseb
 550 g gladke moke T500
 160 g kisle smetane
 2 jajci enake velikosti
 10 jedilnih žlic tople vode - velike žlice
 2 čajni žlički soli
Zabela
 ocvirkova mast ali omaka od pečenke
Pripomočki

Postopek

1

V posodo vsujemo moko. Dodamo jaca, kislo smetano in sol. Vklopimo robota in naj meša na stopnji 2.

20221107 083032

2

Postopoma dodajamo vodo.

20221107 083420

3

Na delovni površini zgnetemo testo.

20221107 083554

4

Testo razdelimo in oblikujemo krogle.

20221107 083724

5

Lahko jih razdelimo na več delov.

20221107 102941

6

Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.

20221107 083848

7

Mlinc prepikamo z leseno špilo ali vilicami.

20221107 083927

8

Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlago.

20221107 103427

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20221107 104925

10

Pečene mlince ohladimo.

20221107 105430

11

Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.

20221107 112118


Sestavine

za 10 oseb
 550 g gladke moke T500
 160 g kisle smetane
 2 jajci enake velikosti
 10 jedilnih žlic tople vode - velike žlice
 2 čajni žlički soli
Zabela
 ocvirkova mast ali omaka od pečenke
Pripomočki

Postopek

1

V posodo vsujemo moko. Dodamo jaca, kislo smetano in sol. Vklopimo robota in naj meša na stopnji 2.

20221107 083032

2

Postopoma dodajamo vodo.

20221107 083420

3

Na delovni površini zgnetemo testo.

20221107 083554

4

Testo razdelimo in oblikujemo krogle.

20221107 083724

5

Lahko jih razdelimo na več delov.

20221107 102941

6

Vsak del testa na pomokani površini razvaljamo na debelino 3 mm.

20221107 083848

7

Mlinc prepikamo z leseno špilo ali vilicami.

20221107 083927

8

Odlagamo na pekač s peki papirjem ali s silikonsko podlago.

20221107 103427

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici.

20221107 104925

10

Pečene mlince ohladimo.

20221107 105430

11

Ohlajene mlince hranimo v tesno zaprti posodi.

20221107 112118

Domači mlinci

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja