Sestavine
Postopek
V posodi zmešamo moko s soljo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dodamo sladkor in toplo vodo. Premešamo z moko. Pustimo vzhajati 20 minut.
Namig: v kolikor ne razpolagate s posodo za vzhajanje in gnetenje, zamesite testo na roke ali v kuhinjskem robotu na nižji stopnji.
K vzhajanemu kvasu dodamo narezane orehe, olje in vse skupaj premešamo. Posodo pokrijemo s pokrovom. Iztisnemo zrak in pustimo vzhajati.
Ko se pokrov na straneh odpre, vsebino premešamo s kuhalnico in ponovno zapremo s pokrovom. Ta postopek ponovimo 5-krat.
Po petem vzhajanju testa v posodi testo ročno pregnetemo in pustimo vzhajati ca. 40 minut, lahko več ali manj, odvisno od temperature v prostoru.
Vzhajano testo na podlagi razdelimo na štiri dele in oblikujemo v male hlebčke ali štručke. Napolnimo pripravljene pekače.
Namig:
V kolikor ne razpolagamo z malimi pekači, oblikujemo en velik hlebec.
Štruce položimo v pekače, ki smo jih predhodno namazali z maslom in posuli z moko ali krušnimi drobtinami. Uporabimo lahko tudi peki papir. Pripravljenemu kruhu v pekačih po želji po vrhu naredimo zareze in ga pustimo vzhajati ca. 30 minut. Štruce premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Sestavine
Postopek
V posodi zmešamo moko s soljo. Na sredini naredimo jamico in vanjo zdrobimo kvas. Dodamo sladkor in toplo vodo. Premešamo z moko. Pustimo vzhajati 20 minut.
Namig: v kolikor ne razpolagate s posodo za vzhajanje in gnetenje, zamesite testo na roke ali v kuhinjskem robotu na nižji stopnji.
K vzhajanemu kvasu dodamo narezane orehe, olje in vse skupaj premešamo. Posodo pokrijemo s pokrovom. Iztisnemo zrak in pustimo vzhajati.
Ko se pokrov na straneh odpre, vsebino premešamo s kuhalnico in ponovno zapremo s pokrovom. Ta postopek ponovimo 5-krat.
Po petem vzhajanju testa v posodi testo ročno pregnetemo in pustimo vzhajati ca. 40 minut, lahko več ali manj, odvisno od temperature v prostoru.
Vzhajano testo na podlagi razdelimo na štiri dele in oblikujemo v male hlebčke ali štručke. Napolnimo pripravljene pekače.
Namig:
V kolikor ne razpolagamo z malimi pekači, oblikujemo en velik hlebec.
Štruce položimo v pekače, ki smo jih predhodno namazali z maslom in posuli z moko ali krušnimi drobtinami. Uporabimo lahko tudi peki papir. Pripravljenemu kruhu v pekačih po želji po vrhu naredimo zareze in ga pustimo vzhajati ca. 30 minut. Štruce premažemo z razžvrkljanim jajcem.