
Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in premešamo.
Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo.
Zmes prelijemo v pekač. Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig:: v sredino biskvita zapičimo leseno palčko. Če se na palčko sprime sled mokrega biskvita, podaljšamo peko.
Pečen biskvit ločimo od pekača. Ohladimo.
Razrežemo na tri dele.
Soku od kompota dodamo vodo in premešamo. Po želji dodamo sladkor.
Namig: namesto kompota lahko zmešamo vodo s sladkorjem in dodamo 1 jedilno žilico konjaka.
Nad paro stopimo čokolado. Mešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
Sladko smetano stepemo in jo damo v hladilnik.
Marscapone sir zmešamo v gladko zmes. Po želji dodamo sladkor v prahu.
Zmešan marscapone sir in sladko smetano primešamo k stopljeni čokoladi. Premešamo, da nastane gladka krema brez grudic.
Primešamo želatino v prahu.
Zmešamo z mešalnikom na nizki hitrosti v gladko kremo. Pripravljeno kremo damo v hladilnik za 10 minut.
Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela.
Prvi del bisvita premažemo s prvim delom kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom.
Premažemo z drugim delom kreme.
Posujemo borovnice. Pokrijemo s tretjim delom biskvita. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
Na paro stopimo čokolado, dodamo olje in zmešamo.
Pripravljeno torto vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo s pripravljenin prelivom. Enakomerno premažemo s špatulo.
Okrasimo z borovnicami in še po svojih željah dekoriramo.
Sestavine
Postopek
Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in premešamo.
Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo.
Zmes prelijemo v pekač. Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.
Namig:: v sredino biskvita zapičimo leseno palčko. Če se na palčko sprime sled mokrega biskvita, podaljšamo peko.
Pečen biskvit ločimo od pekača. Ohladimo.
Razrežemo na tri dele.
Soku od kompota dodamo vodo in premešamo. Po želji dodamo sladkor.
Namig: namesto kompota lahko zmešamo vodo s sladkorjem in dodamo 1 jedilno žilico konjaka.
Nad paro stopimo čokolado. Mešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.
Sladko smetano stepemo in jo damo v hladilnik.
Marscapone sir zmešamo v gladko zmes. Po želji dodamo sladkor v prahu.
Zmešan marscapone sir in sladko smetano primešamo k stopljeni čokoladi. Premešamo, da nastane gladka krema brez grudic.
Primešamo želatino v prahu.
Zmešamo z mešalnikom na nizki hitrosti v gladko kremo. Pripravljeno kremo damo v hladilnik za 10 minut.
Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela.
Prvi del bisvita premažemo s prvim delom kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom.
Premažemo z drugim delom kreme.
Posujemo borovnice. Pokrijemo s tretjim delom biskvita. Postavimo v hladilnik za 2 uri.
Na paro stopimo čokolado, dodamo olje in zmešamo.
Pripravljeno torto vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo s pripravljenin prelivom. Enakomerno premažemo s špatulo.
Okrasimo z borovnicami in še po svojih željah dekoriramo.