0

Čokoladna torta z borovnicami

Deli recept:

Cokoladna torta z borovnicami (2)
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas3 h 23 min

Sestavine

Okrogli pekač za torte, premer ca. 25 cm
Biskvit
 220 g moke T500
 250 g kristalnega sladkorja
 50 g grenkega kakava
 6 jajc enakih velikosti " M "
 2 čajni žlički vanilijeve arome
 1 pecilni prašek
Krema
 300 g temne čokolade
 400 g marscapone sira
 300 ml sladke smetane za stepanje
 50 g sladkorja v prahu
 30 g želatine v prahu
 3 čajne žličke vanilijeve paste
Preliv za sočnost
 400 ml soka od breskovega kompota
 50 ml vode
Čokoladni preliv
 300 g temne čokolade
 3 jedilne žlice sončničnega olja
Okrasitev in sadje
 500 g ameriških borovnic
 mleti orehi
 listi melise - po želji

Postopek

Priprava biskvita
1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in premešamo.

20230901 102942

2

Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo.

20230901 103108

3

Zmes prelijemo v pekač. Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:: v sredino biskvita zapičimo leseno palčko. Če se na palčko sprime sled mokrega biskvita, podaljšamo peko.

20230901 105152

4

Pečen biskvit ločimo od pekača. Ohladimo.

20230901 124119

5

Razrežemo na tri dele.

20230901 132944

Preliv za sočnost
6

Soku od kompota dodamo vodo in premešamo. Po želji dodamo sladkor.

Namig: namesto kompota lahko zmešamo vodo s sladkorjem in dodamo 1 jedilno žilico konjaka.

20230901 140623

Priprava kreme
7

Nad paro stopimo čokolado. Mešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

20230901 133814

8

Sladko smetano stepemo in jo damo v hladilnik.

5 sladka smetana

9

Marscapone sir zmešamo v gladko zmes. Po želji dodamo sladkor v prahu.

20230901 135631

10

Zmešan marscapone sir in sladko smetano primešamo k stopljeni čokoladi. Premešamo, da nastane gladka krema brez grudic.

20230901 141050

11

Primešamo želatino v prahu.

20230901 142235

12

Zmešamo z mešalnikom na nizki hitrosti v gladko kremo. Pripravljeno kremo damo v hladilnik za 10 minut.
Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela.

20230901 141000

13

Prvi del bisvita premažemo s prvim delom kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom.

20230901 144508

14

Premažemo z drugim delom kreme.

20230901 144318

15

Posujemo borovnice. Pokrijemo s tretjim delom biskvita. Postavimo v hladilnik za 2 uri.

20230901 144914

Čokoladni preliv
16

Na paro stopimo čokolado, dodamo olje in zmešamo.

20 cokoladni preliv

17

Pripravljeno torto vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo s pripravljenin prelivom. Enakomerno premažemo s špatulo.

Okrasimo z borovnicami in še po svojih željah dekoriramo.

20230902 075624

Sestavine

Okrogli pekač za torte, premer ca. 25 cm
Biskvit
 220 g moke T500
 250 g kristalnega sladkorja
 50 g grenkega kakava
 6 jajc enakih velikosti " M "
 2 čajni žlički vanilijeve arome
 1 pecilni prašek
Krema
 300 g temne čokolade
 400 g marscapone sira
 300 ml sladke smetane za stepanje
 50 g sladkorja v prahu
 30 g želatine v prahu
 3 čajne žličke vanilijeve paste
Preliv za sočnost
 400 ml soka od breskovega kompota
 50 ml vode
Čokoladni preliv
 300 g temne čokolade
 3 jedilne žlice sončničnega olja
Okrasitev in sadje
 500 g ameriških borovnic
 mleti orehi
 listi melise - po želji

Postopek

Priprava biskvita
1

Jajca in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kakav in premešamo.

20230901 102942

2

Dodamo presejano moko s pecilnim praškom in ponovno premešamo.

20230901 103108

3

Zmes prelijemo v pekač. Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 40 minut. Peko prilagodimo pečici.

Namig:: v sredino biskvita zapičimo leseno palčko. Če se na palčko sprime sled mokrega biskvita, podaljšamo peko.

20230901 105152

4

Pečen biskvit ločimo od pekača. Ohladimo.

20230901 124119

5

Razrežemo na tri dele.

20230901 132944

Preliv za sočnost
6

Soku od kompota dodamo vodo in premešamo. Po želji dodamo sladkor.

Namig: namesto kompota lahko zmešamo vodo s sladkorjem in dodamo 1 jedilno žilico konjaka.

20230901 140623

Priprava kreme
7

Nad paro stopimo čokolado. Mešamo, da dobimo gladko zmes brez grudic.

20230901 133814

8

Sladko smetano stepemo in jo damo v hladilnik.

5 sladka smetana

9

Marscapone sir zmešamo v gladko zmes. Po želji dodamo sladkor v prahu.

20230901 135631

10

Zmešan marscapone sir in sladko smetano primešamo k stopljeni čokoladi. Premešamo, da nastane gladka krema brez grudic.

20230901 141050

11

Primešamo želatino v prahu.

20230901 142235

12

Zmešamo z mešalnikom na nizki hitrosti v gladko kremo. Pripravljeno kremo damo v hladilnik za 10 minut.
Pripravljeno kremo razdelimo na dva dela.

20230901 141000

13

Prvi del bisvita premažemo s prvim delom kreme. Pokrijemo z drugim biskvitom.

20230901 144508

14

Premažemo z drugim delom kreme.

20230901 144318

15

Posujemo borovnice. Pokrijemo s tretjim delom biskvita. Postavimo v hladilnik za 2 uri.

20230901 144914

Čokoladni preliv
16

Na paro stopimo čokolado, dodamo olje in zmešamo.

20 cokoladni preliv

17

Pripravljeno torto vzamemo iz hladilnika in jo prelijemo s pripravljenin prelivom. Enakomerno premažemo s špatulo.

Okrasimo z borovnicami in še po svojih željah dekoriramo.

20230902 075624

Čokoladna torta z borovnicami

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO