0

Češnjeva marmelada z rumom

Cesnjeva marmelada
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 3 kg razkoščičenih češenj
 1,50 kg želirnega sladkorja (3:1)
 100 ml ruma
 1 limona - sok

Postopek

1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo 750 g sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

3 dodamo sok limone

4

Segrevamo do vretja. Ko zmes zavre, ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene kozarce hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

Kategorija,

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 3 kg razkoščičenih češenj
 1,50 kg želirnega sladkorja (3:1)
 100 ml ruma
 1 limona - sok

Postopek

1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo 750 g sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

3 dodamo sok limone

4

Segrevamo do vretja. Ko zmes zavre, ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene kozarce hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

Notes

Češnjeva marmelada z rumom
Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.