0

Češnjeva marmelada z rumom

Deli recept:

Cesnjeva marmelada
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 3 kg očiščenih češenj
 1,50 kg želirnega sladkorja
 100 ml ruma
 1 limona - sok

Postopek

1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

Opomba:
Kljub pasiranju koščice ostanejo cele.

3 dodamo sok limone

4

Marmelado, ko zavre ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

Kategorija,

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 3 kg očiščenih češenj
 1,50 kg želirnega sladkorja
 100 ml ruma
 1 limona - sok

Postopek

1

Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.

1 cesnje odstranimo koscice

2

Dodamo polovico sladkorja, premešamo in zavremo.

2 dodamo sladkor premesamo

3

Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.

Opomba:
Kljub pasiranju koščice ostanejo cele.

3 dodamo sok limone

4

Marmelado, ko zavre ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.

5 pene povrejo

5

Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.

Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.

5 napolnimo zadelamo

Notes

Češnjeva marmelada z rumom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO