
Sestavine
Postopek
Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.
Dodamo 750 g sladkorja, premešamo in zavremo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.
Segrevamo do vretja. Ko zmes zavre, ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.
Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene kozarce hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.
Sestavine
Postopek
Češnjam odstranimo koščice in jih operemo.
Dodamo 750 g sladkorja, premešamo in zavremo.
Spasiramo s paličnim mešalnikom in precedimo. Dodamo drugo polovico sladkorja ter sok limone.
Segrevamo do vretja. Ko zmes zavre, ponovno kuhamo 1 uro oziroma tako dolgo, da pene povrejo. Zadnjih 5 minut dodamo rum.
Napolnimo v tople kozarce. Zadelamo s pokrovi in ohladimo pod odejo. Ohlajene kozarce hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Opomba: Marmelada ne sme biti tekoča, temveč mora bit lepljiva in gosta. Če je tekoča podaljšamo kuhanje. Izberemo zelo zrel sadež. Lahko dodamo želin in si tako skrajšamo čas kuhanja. Prav tako lahko zmanjšamo količino sladkorja, vendar bo marmelada na koncu redkejša.