0

Čebulna marmelada

Deli recept:

Cebulna marmelada
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave30 minSkupni čas1 h 20 min

Sestavine

2 manjša kozarca (370 ml)
 1 kg čebule
 180 g rjavega trsnega sladkorja
 150 ml olivnega olja
 25 g soli
 50 ml jabolčnega kisa
 1 čajna žlička balzamičnega kisa
Pripomočki
 2 kozarca s pokrovi (370ml)
 nalepke za oznako

Postopek

1

Čebulo narežemo na rezine.

20250118 093953

2

Vsujemo v ponev, prelijemo z oljem in ob mešanju pražimo 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postekleni. Pazimo, da je ne prismodimo. 

20250118 095858

3

Dodamo sol, premešamo in pražimo  5 minut.

20250118 095943

4

Nato dodamo rjavi sladkor, premešamo in ponovno pražimo 10 minut

20250118 100046

5

Prilijemo jabolčni in balzamični kis, premešamo ter pražimo še 5 minut, da tekočina povre.

20250118 101140

6

Napolnimo kozarce do vrha.

20250118 101534

7

Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo. Najbolje čez noč. Hranimo v hladilniku. 

Čebulna marmelada je odlična priloga pri jedeh na žaru, kot namaz na kruh. Uporabimo jo lahko pri kuhanju različni jedi na žlico, dodamo jo namesto sveže čebule. Odlično se poda k praženemu krompirju. Priprava je hitra in enostavna. 

Namig: Če želimo, da je marmelada brez večjih kosov čebule, jo spasiramo, preden napolnimo kozarce.

20250118 110731

Sestavine

2 manjša kozarca (370 ml)
 1 kg čebule
 180 g rjavega trsnega sladkorja
 150 ml olivnega olja
 25 g soli
 50 ml jabolčnega kisa
 1 čajna žlička balzamičnega kisa
Pripomočki
 2 kozarca s pokrovi (370ml)
 nalepke za oznako

Postopek

1

Čebulo narežemo na rezine.

20250118 093953

2

Vsujemo v ponev, prelijemo z oljem in ob mešanju pražimo 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postekleni. Pazimo, da je ne prismodimo. 

20250118 095858

3

Dodamo sol, premešamo in pražimo  5 minut.

20250118 095943

4

Nato dodamo rjavi sladkor, premešamo in ponovno pražimo 10 minut

20250118 100046

5

Prilijemo jabolčni in balzamični kis, premešamo ter pražimo še 5 minut, da tekočina povre.

20250118 101140

6

Napolnimo kozarce do vrha.

20250118 101534

7

Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo. Najbolje čez noč. Hranimo v hladilniku. 

Čebulna marmelada je odlična priloga pri jedeh na žaru, kot namaz na kruh. Uporabimo jo lahko pri kuhanju različni jedi na žlico, dodamo jo namesto sveže čebule. Odlično se poda k praženemu krompirju. Priprava je hitra in enostavna. 

Namig: Če želimo, da je marmelada brez večjih kosov čebule, jo spasiramo, preden napolnimo kozarce.

20250118 110731

Notes

Čebulna marmelada

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO