Sestavine
Postopek
Čebulo narežemo na rezine.
Vsujemo v ponev, prelijemo z oljem in ob mešanju pražimo 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postekleni. Pazimo, da je ne prismodimo.
Dodamo sol, premešamo in pražimo 5 minut.
Nato dodamo rjavi sladkor, premešamo in ponovno pražimo 10 minut.
Prilijemo jabolčni in balzamični kis, premešamo ter pražimo še 5 minut, da tekočina povre.
Napolnimo kozarce do vrha.
Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo. Najbolje čez noč. Hranimo v hladilniku.
Čebulna marmelada je odlična priloga pri jedeh na žaru, kot namaz na kruh. Uporabimo jo lahko pri kuhanju različni jedi na žlico, dodamo jo namesto sveže čebule. Odlično se poda k praženemu krompirju. Priprava je hitra in enostavna.
Namig: Če želimo, da je marmelada brez večjih kosov čebule, jo spasiramo, preden napolnimo kozarce.
Sestavine
Postopek
Čebulo narežemo na rezine.
Vsujemo v ponev, prelijemo z oljem in ob mešanju pražimo 30 minut oziroma tako dolgo, da čebula postekleni. Pazimo, da je ne prismodimo.
Dodamo sol, premešamo in pražimo 5 minut.
Nato dodamo rjavi sladkor, premešamo in ponovno pražimo 10 minut.
Prilijemo jabolčni in balzamični kis, premešamo ter pražimo še 5 minut, da tekočina povre.
Napolnimo kozarce do vrha.
Zadelamo s pokrovi, pokrijemo z odejo in pustimo, da se ohladijo. Najbolje čez noč. Hranimo v hladilniku.
Čebulna marmelada je odlična priloga pri jedeh na žaru, kot namaz na kruh. Uporabimo jo lahko pri kuhanju različni jedi na žlico, dodamo jo namesto sveže čebule. Odlično se poda k praženemu krompirju. Priprava je hitra in enostavna.
Namig: Če želimo, da je marmelada brez večjih kosov čebule, jo spasiramo, preden napolnimo kozarce.