Sestavine
Postopek
Čajote olupimo in naribamo. Očistimo korenje. Polovico korenja fino naribamo, polovico korenja narežemo na male kocke. Dodamo sol in poper po svojem okusu.
Premešamo in dodamo nariban sir in jajca.
Premešamo in pustimo počivati 15 minut.
Riž operemo. Dolijemo vodo, dodamo pasterizirano korenje in ga skuhamo.
Prpravljen riž dodamo k zmesi in premešamo.
Dodamo drobnjak.
Dodamo krušne drobtine in temeljito premešamo.
Pustimo počivati tako dolgo, da se olje segreje.
V skodelici pripravimo krušne drobtine. Izdelamo kroglice in jih povaljamo v drobtinah.
Odlagamo na krožnik in jih malo sploščimo.
Ocvremo jih v vročem olju.
Ocvrte odlagamo na papirnate brisače, da odstranimo odvečno olje.
Postrežemo kot samostojno jed s skledo svežega motovilca ali solate.
Sestavine
Postopek
Čajote olupimo in naribamo. Očistimo korenje. Polovico korenja fino naribamo, polovico korenja narežemo na male kocke. Dodamo sol in poper po svojem okusu.
Premešamo in dodamo nariban sir in jajca.
Premešamo in pustimo počivati 15 minut.
Riž operemo. Dolijemo vodo, dodamo pasterizirano korenje in ga skuhamo.
Prpravljen riž dodamo k zmesi in premešamo.
Dodamo drobnjak.
Dodamo krušne drobtine in temeljito premešamo.
Pustimo počivati tako dolgo, da se olje segreje.
V skodelici pripravimo krušne drobtine. Izdelamo kroglice in jih povaljamo v drobtinah.
Odlagamo na krožnik in jih malo sploščimo.
Ocvremo jih v vročem olju.
Ocvrte odlagamo na papirnate brisače, da odstranimo odvečno olje.
Postrežemo kot samostojno jed s skledo svežega motovilca ali solate.