Sestavine
Postopek
Sladkor in jajca penasto zmešamo. Dodamo maslo in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Zgnetemo testo in ga zavijemo v živilsko folijo in damo počivat, najbolje čez noč v hladilnik.
Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga pregnetemo in delamo kroglice v velikosti orehov. Polagamo na pekač ne preveč skupaj, da se ne sprimejo. Pekač obložimo s peki papirjem. Pečemo na 170 stopinj cca. 20 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici. Med pečenjem kontrolirajte barvo kupčkov.
Kupčke hladimo in jim izdolbemo sredico. Sredico hranimo za naslednji korak. Vdolbine kupčkov narahlo napolnimo z nadevom (z žlico). Nadev zmešamo iz sestavin za nadev.
Iz napolnjenih polovičk sestavimo "breskev" ter obe strani namočimo v barvo. Uporabimo sok rdeče pese, malinovec ali aromo v stekleničkah. Breskve povaljamo v kristalni sladkor.
Sestavine
Postopek
Sladkor in jajca penasto zmešamo. Dodamo maslo in moko, ki smo ji primešali pecilni prašek. Zgnetemo testo in ga zavijemo v živilsko folijo in damo počivat, najbolje čez noč v hladilnik.
Ko testo vzamemo iz hladilnika, ga pregnetemo in delamo kroglice v velikosti orehov. Polagamo na pekač ne preveč skupaj, da se ne sprimejo. Pekač obložimo s peki papirjem. Pečemo na 170 stopinj cca. 20 minut. Pečenje prilagodite vaši pečici. Med pečenjem kontrolirajte barvo kupčkov.
Kupčke hladimo in jim izdolbemo sredico. Sredico hranimo za naslednji korak. Vdolbine kupčkov narahlo napolnimo z nadevom (z žlico). Nadev zmešamo iz sestavin za nadev.
Iz napolnjenih polovičk sestavimo "breskev" ter obe strani namočimo v barvo. Uporabimo sok rdeče pese, malinovec ali aromo v stekleničkah. Breskve povaljamo v kristalni sladkor.
od česa je taka lepa rdeča barva
Sok rdeče pese.