0

Breskova marmelada

Deli recept:

Breskova marmelada
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave30 minSkupni čas4 h 10 min

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 3 kg breskv (očiščenih brez koščic)
 1,50 kg želirnega sladkorja 3:1
 2 limoni (samo sok)

Postopek

1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor intemeljito premešamo. Pustimo počivati na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 40 minut. Nato dodamo limonin sok in premešamo.

Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix.

marelice2

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

Kategorija,

Sestavine

4 večji kozarci (720 ml)
 3 kg breskv (očiščenih brez koščic)
 1,50 kg želirnega sladkorja 3:1
 2 limoni (samo sok)

Postopek

1

Breskve operemo in narežemo na rezine.

1 breskve narezemo

2

Spasiramo, dodamo sladkor intemeljito premešamo. Pustimo počivati na hladnem 3 ure.

2 kuhamo spasiramo sladkor

3

Kuhamo in mešamo na nizkem ognju 40 minut. Nato dodamo limonin sok in premešamo.

Vmes preverimo teksturo marmelade na krožniku. Marmelada mora biti lepljiva in gosta. V kolikor ni, podaljšamo čas kuhanja in po potrebi dodamo želin ali gelfix.

marelice2

4

Napolnimo kozarce in jih zadelamo s pokrovi. Ohladimo pod odejo. Odprt kozarec do porabe hranimo v hladilniku.

Notes

Breskova marmelada

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO