Sestavine
Postopek
Iz beljakov stepemo sneg. Penasto zmešamo rumenjake in sladkor z vanilijevim sladkorjem. Med mešanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom. Pripravimo pekač za torte (premer cca. 20 cm) in ga prežmažemo z maslom in vanj poravnamo zmes.
Pečemo na 170 stopinj cca. 15 minut. Preizkus, da je biskvit pečen naredite z dolgo iglo. Iglo zapičite na sredino. Če so sledi testa na igli, podaljšajte pečenje. Ohladimo.
Biskvit vodoravno prerežemo in prvo polovico namočimo s sokom od borovničevega kompota. Namažemo s stepeno smetano in naložimo z borovnicami. Pokrijemo z drugo polovico biskvita. Prelijemo z ostalim sokom, namažemo s smetano in okrasimo z ostankom borovnic. Čez prelijemo želatino, ki smo jo stopili v vodi. Torto damo na hladno mesto za 1 uro, da se želatina strdi.
Namig: Torto lahko pečemo v večjem modelu. Takrat je biskvit tanjši. Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali stevio, namesto borovnic iz kompota pa zmrznjene borovnice.
Sestavine
Postopek
Iz beljakov stepemo sneg. Penasto zmešamo rumenjake in sladkor z vanilijevim sladkorjem. Med mešanjem postopoma dodajamo moko s pecilnim praškom. Pripravimo pekač za torte (premer cca. 20 cm) in ga prežmažemo z maslom in vanj poravnamo zmes.
Pečemo na 170 stopinj cca. 15 minut. Preizkus, da je biskvit pečen naredite z dolgo iglo. Iglo zapičite na sredino. Če so sledi testa na igli, podaljšajte pečenje. Ohladimo.
Biskvit vodoravno prerežemo in prvo polovico namočimo s sokom od borovničevega kompota. Namažemo s stepeno smetano in naložimo z borovnicami. Pokrijemo z drugo polovico biskvita. Prelijemo z ostalim sokom, namažemo s smetano in okrasimo z ostankom borovnic. Čez prelijemo želatino, ki smo jo stopili v vodi. Torto damo na hladno mesto za 1 uro, da se želatina strdi.
Namig: Torto lahko pečemo v večjem modelu. Takrat je biskvit tanjši. Namesto kristalnega sladkorja lahko uporabimo kokosov sladkor ali stevio, namesto borovnic iz kompota pa zmrznjene borovnice.