
Sestavine
Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
5 jajc
5 jedilnih žlic sladkorja
5 jedilnih žlic gladke moke T500
3 jedilne žlice kakava ali čokolade v prahu
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Nadev
200 ml stepene sladke smetane
100 g mletih orehov
100 g sladkorja v prahu
3 jedilne žlice kisle smetane
sladkor za posip
Postopek
1
Jajca in sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo in po žlicah dodajamo moko s pecilnim praškom. Največji pekač od pečice obložimo s peki papirjem in nanj razporedimo ¾ zmesi. V preostanek zmesi dodamo 3 žlice kakava, zmešamo in prelijemo neenakomerno po rumeni zmesi.
2
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj cca. 15 minut. Odvisno od pečice. Še toplo zavijemo s peki papirjem ali v krpo. Ohladimo, namažemo z nadevom in zavijemo. Posujemo s sladkorjem v prahu in razrežemo.
Namig: rolado lahko narahlo prelijete z 1 dcl ruma in malo vode, da je bolj sočna. Po želji dodate sezonsko sadje.
KategorijaSladice in peciva
Sestavine
Velikost pekača: cca. 40 x 30 cm
Biskvit
5 jajc
5 jedilnih žlic sladkorja
5 jedilnih žlic gladke moke T500
3 jedilne žlice kakava ali čokolade v prahu
1 vanilijev sladkor
1 pecilni prašek
Nadev
200 ml stepene sladke smetane
100 g mletih orehov
100 g sladkorja v prahu
3 jedilne žlice kisle smetane
sladkor za posip