0

Bezgov sok z ribezom

Deli recept:

Bezgov sok z ribezom
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 h

Sestavine

8 večjih steklenic (1000 ml)
 8 l vode
 2 kg sladkorja
 300 g bezgovih cvetov
 300 g jagod rdečega ribeza
 4 limone
 1 čajna žlička citronske kisline

Postopek

1

Cvetove bezga očistimo in odstranimo peclje. Dodamo jagode rdečega ribeza. Vodi dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.

1 bezer ribez

2

Dolijemo k bezgu z rdečim ribezom.

2 sladkor voda

3

Premešamo in dodamo na rezine narezane limone. Pokrijemo in pustimo počivat 24 ur. Vmes večkrat premešamo.

3 limone

4

Po 24 urah ponovno premešamo in odcedimo skozi cedilko.

6 precedimo

5

Droži istisnemo še skozi sokovnik.

7 izstisnemo skozi sekovnik

6

Zavremo.

8 zavremo

7

Med segrevanjem pene odstranjujemo tako dolgo, da dobimo bister sok. Dodamo citronsko kislino in premešamo.

10 bister spok

8

Napolnemo v tople steklenice in jih zadelamo s pokrovi. Steklenice postavimo v pekač z vodo. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo v njej. Hranimo v temen prostor.

Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok poljubno mešamo z vodo.

11 napolnimo steklenice

Sestavine

8 večjih steklenic (1000 ml)
 8 l vode
 2 kg sladkorja
 300 g bezgovih cvetov
 300 g jagod rdečega ribeza
 4 limone
 1 čajna žlička citronske kisline

Postopek

1

Cvetove bezga očistimo in odstranimo peclje. Dodamo jagode rdečega ribeza. Vodi dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.

1 bezer ribez

2

Dolijemo k bezgu z rdečim ribezom.

2 sladkor voda

3

Premešamo in dodamo na rezine narezane limone. Pokrijemo in pustimo počivat 24 ur. Vmes večkrat premešamo.

3 limone

4

Po 24 urah ponovno premešamo in odcedimo skozi cedilko.

6 precedimo

5

Droži istisnemo še skozi sokovnik.

7 izstisnemo skozi sekovnik

6

Zavremo.

8 zavremo

7

Med segrevanjem pene odstranjujemo tako dolgo, da dobimo bister sok. Dodamo citronsko kislino in premešamo.

10 bister spok

8

Napolnemo v tople steklenice in jih zadelamo s pokrovi. Steklenice postavimo v pekač z vodo. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo v njej. Hranimo v temen prostor.

Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok poljubno mešamo z vodo.

11 napolnimo steklenice

Notes

Bezgov sok z ribezom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO