Sestavine
Postopek
Cvetove bezga očistimo in odstranimo peclje. Dodamo jagode rdečega ribeza. Vodi dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Dolijemo k bezgu z rdečim ribezom.
Premešamo in dodamo na rezine narezane limone. Pokrijemo in pustimo počivat 24 ur. Vmes večkrat premešamo.
Po 24 urah ponovno premešamo in odcedimo skozi cedilko.
Droži istisnemo še skozi sokovnik.
Zavremo.
Med segrevanjem pene odstranjujemo tako dolgo, da dobimo bister sok. Dodamo citronsko kislino in premešamo.
Napolnemo v tople steklenice in jih zadelamo s pokrovi. Steklenice postavimo v pekač z vodo. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo v njej. Hranimo v temen prostor.
Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok poljubno mešamo z vodo.
Sestavine
Postopek
Cvetove bezga očistimo in odstranimo peclje. Dodamo jagode rdečega ribeza. Vodi dodamo sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi.
Dolijemo k bezgu z rdečim ribezom.
Premešamo in dodamo na rezine narezane limone. Pokrijemo in pustimo počivat 24 ur. Vmes večkrat premešamo.
Po 24 urah ponovno premešamo in odcedimo skozi cedilko.
Droži istisnemo še skozi sokovnik.
Zavremo.
Med segrevanjem pene odstranjujemo tako dolgo, da dobimo bister sok. Dodamo citronsko kislino in premešamo.
Napolnemo v tople steklenice in jih zadelamo s pokrovi. Steklenice postavimo v pekač z vodo. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pustimo pasterizirati 20 minut. Pečico izklopimo in pustimo, da se steklenice ohladijo v njej. Hranimo v temen prostor.
Odprto steklenico hranimo v hladilniku. Sok poljubno mešamo z vodo.