Sestavine
Postopek
Peclje bezgovih cvetov odrežemo. Vodi dodamo sladkor in zavremo. Prelijemo čez pripravljene bezgove cvetove. Dodamo narezane limone. Pokrijemo in pustimo 24 ur, da se pokrito namaka.
Naslednji dan premešamo.
Precedimo skozi cediko in nato še ožamemo skozi krpo.
Sok ponovno segrejemo do vretja. Na koncu primešamo citronsko kislino in mešamo tako dolgo, da se popolnoma raztopi.
Napolnimo v segrete steklenice. Zadelamo z zamaški in jih pokrite ohladimo. Hranimo v temen in hladen prostor. Ko steklenico odpremo jo hranimo v hladilniku.
Namig:Če želimo namesto soka narediti sirup, dodajmo polovično količino vode in povečamo količino sladkorja.
Sestavine
Postopek
Peclje bezgovih cvetov odrežemo. Vodi dodamo sladkor in zavremo. Prelijemo čez pripravljene bezgove cvetove. Dodamo narezane limone. Pokrijemo in pustimo 24 ur, da se pokrito namaka.
Naslednji dan premešamo.
Precedimo skozi cediko in nato še ožamemo skozi krpo.
Sok ponovno segrejemo do vretja. Na koncu primešamo citronsko kislino in mešamo tako dolgo, da se popolnoma raztopi.
Napolnimo v segrete steklenice. Zadelamo z zamaški in jih pokrite ohladimo. Hranimo v temen in hladen prostor. Ko steklenico odpremo jo hranimo v hladilniku.
Namig:Če želimo namesto soka narediti sirup, dodajmo polovično količino vode in povečamo količino sladkorja.