0

Bananina marmelada s cimetom

Bananina marmelada s cimetom
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupni čas50 min

Sestavine

za 5 manjših kozarcev (370 ml)
 1,50 kg zrelih banan
 500 g želirnega sladkorja (3:1)
 1 bio limona (sok in lupina)
 2 jedilni žlici ruma
 1 čajna žlička cimeta

Postopek

1

Olupljene banane narežemo na kolobarje. Dodamo nastrgano limonino lupino in izstisnjen sok.

2

Zmes spasiramo, dodamo sladkor in premešamo. Dodamo cimet. Segrevamo do vretja in pustimo vreti 10 minuth. Med vretjem mešamo.

Zmes nato spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo rum.

3

Pustimo vreti še ca. 10 minut. Napolnimo kozarce, zapremo in ohladimo.

Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Kategorija,

Sestavine

za 5 manjših kozarcev (370 ml)
 1,50 kg zrelih banan
 500 g želirnega sladkorja (3:1)
 1 bio limona (sok in lupina)
 2 jedilni žlici ruma
 1 čajna žlička cimeta

Postopek

1

Olupljene banane narežemo na kolobarje. Dodamo nastrgano limonino lupino in izstisnjen sok.

2

Zmes spasiramo, dodamo sladkor in premešamo. Dodamo cimet. Segrevamo do vretja in pustimo vreti 10 minuth. Med vretjem mešamo.

Zmes nato spasiramo s paličnim mešalnikom in dodamo rum.

3

Pustimo vreti še ca. 10 minut. Napolnimo kozarce, zapremo in ohladimo.

Odprt kozarec hranimo do porabe v hladilniku.

Notes

Bananina marmelada s cimetom
Deli recept:

Komentarji

Comments are closed.

0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.