
Sestavine
za ca. 60 rogljičkov
310 g gladke moke T500
250 g zmehčanega masla
170 g kristalnega sladkorja
100 g temnega kakava
2 jajci
2 vanilijeva sladkorja
1 večja pomaranča - samo lupina
Preliv
100 g bele čokolade
15 g rastlinske masti
Ostalo
ostra moka T400 za delovno površino
Postopek
1
Sladkor, rumenjaka, maslo in kakav gladko zmešamo. Dodamo naribano lupino ene pomaranče.
2
Zmešamo in dodamo moko.
3
Z mešalnikom grobo premešamo.
4
Na delovno površino posujemo ostro moko in zgnetemo v gladko testo. Testo damo v hladilnik za 50 minut.
5
Ohlajeno testo ponovno pregnetemo in razdelimo na štiri enake dele.
6
Iz vsakega dela oblikujemo dolg svaljek. Svaljek razrežemo in oblikujemo kroglice.
7
Oblikujemo v rogljičke in jih polagamo na pekač s peki papirjem.
8
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Rogljičke ohladimo na pekaču.
9
V mikrovalovni pečici stopimo belo čokolado in okrasimo rogljičke.
10
Okrašene rogljičke pustimo na pekaču tako dolgo, da se čokolada strdi.
KategorijaPiškoti, Priloge in prigrizki, Sladice in peciva
Sestavine
za ca. 60 rogljičkov
310 g gladke moke T500
250 g zmehčanega masla
170 g kristalnega sladkorja
100 g temnega kakava
2 jajci
2 vanilijeva sladkorja
1 večja pomaranča - samo lupina
Preliv
100 g bele čokolade
15 g rastlinske masti
Ostalo
ostra moka T400 za delovno površino