Sestavine
Postopek
Koprive operemo in skuhamo v vodi.
Odcedimo in spasiramo. Za testo potrebujemo 5 jedilnih žlic špinače.
Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zmešamo.
Primešamo spasirano špinačo.
Po delovni površini posujemo ostro in zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo še lepljivo dodajamo postopoma moko.
Pripravljeno testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut, lahko tudi več.
Delovno površino posujemo z ostro moko in testo na tanko razvaljamo. Pripravljeno testo pustimo na sobni površini, da se posuši.
Posušeno testo razrežemo na več delov in zavijemo.
Pripravljene zvitke razrežemo na poljubne širine. Posušimo.
Razrezane posušimo.
Skuhamo v slanem kropu. Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed. Kot samostojno jed jih povaljamo v pražene drobtine.
Sestavine
Postopek
Koprive operemo in skuhamo v vodi.
Odcedimo in spasiramo. Za testo potrebujemo 5 jedilnih žlic špinače.
Moki dodamo sol in premešamo. Dodamo jajca in zmešamo.
Primešamo spasirano špinačo.
Po delovni površini posujemo ostro in zgnetemo v gladko testo. V kolikor je testo še lepljivo dodajamo postopoma moko.
Pripravljeno testo zavijemo v živilsko folijo in pustimo počivati na sobni temperaturi 30 minut, lahko tudi več.
Delovno površino posujemo z ostro moko in testo na tanko razvaljamo. Pripravljeno testo pustimo na sobni površini, da se posuši.
Posušeno testo razrežemo na več delov in zavijemo.
Pripravljene zvitke razrežemo na poljubne širine. Posušimo.
Razrezane posušimo.
Skuhamo v slanem kropu. Postrežemo kot prilogo ali kot samostojno jed. Kot samostojno jed jih povaljamo v pražene drobtine.