0

Orehove potičke

Deli recept:

Orehove poticke
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave1 hSkupni čas2 h

Sestavine

Testo
 500 g namenske moke za potice
 200 ml mleka
 50 ml olja
 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
 1 ščep soli
 1 jajce
 1 kocka svežega kvasa
Orehov nadev
 500 g mletih orehov
 250 ml segrete sladke smetane
 4 jedilne žlice sladkorja v prahu
 3 jedilne žlice kakava
 1 jajce
 1 jedilna žlica vanilijeve arome
 1 čajna žlička mletega cimeta
Ostalo
 sladkor v prahu za posip
 rumenjak za premaz

Postopek

1

Moki dodamo sol, premešamo in naredimo jamico. V jamico zmešamo kvas, ki smo ga stopili v toplem mleku. Kvas naj vzhaja 15 minut.

moka kvas voda

2

Zgnetemo testo in ga pustimo vzhajati 40 minut. V kolikor je testo lepljivo, postopoma dodajamo moko.

3.

3

Na pomokani površini vzhajano testo ponovno pregnetemo in ga pustimo ponovno vzhajati 10 minut. Testo razdelimo na dve polovici.

2 razdelimo

Priprava nadeva
4

K mletim orehom primešamo sladkor v prahu, cimet, jajce in kakav.

4 orehe sladkor cimet kakav jajce zmešamo

5

Dolijemo segreto sladko smetano in zmešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.

5 dodamo sladko smetano zmešamo

6

Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico nadeva.

potico zvaljamo

7

Testo z nadevom zavijamo in ga narahlo raztegujemo na širino.
Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.

7 zavijemo

8

Razrežemo na male potičke.

8 razrezemo

9

Polagamo na pekač s peki papirjem. Premažemo z rumenjakom in prepikamo. Pustimo vzhajati 30 minut.

9 pekac premazemo

10

Pečemo v segreti pečici na 190 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo tipu pečice.

10 specemo ohladimo

11

Pečene potičke ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

11 ohladimo posujemo sladkor v prahu

Sestavine

Testo
 500 g namenske moke za potice
 200 ml mleka
 50 ml olja
 3 jedilne žlice sladkorja v prahu
 1 ščep soli
 1 jajce
 1 kocka svežega kvasa
Orehov nadev
 500 g mletih orehov
 250 ml segrete sladke smetane
 4 jedilne žlice sladkorja v prahu
 3 jedilne žlice kakava
 1 jajce
 1 jedilna žlica vanilijeve arome
 1 čajna žlička mletega cimeta
Ostalo
 sladkor v prahu za posip
 rumenjak za premaz

Postopek

1

Moki dodamo sol, premešamo in naredimo jamico. V jamico zmešamo kvas, ki smo ga stopili v toplem mleku. Kvas naj vzhaja 15 minut.

moka kvas voda

2

Zgnetemo testo in ga pustimo vzhajati 40 minut. V kolikor je testo lepljivo, postopoma dodajamo moko.

3.

3

Na pomokani površini vzhajano testo ponovno pregnetemo in ga pustimo ponovno vzhajati 10 minut. Testo razdelimo na dve polovici.

2 razdelimo

Priprava nadeva
4

K mletim orehom primešamo sladkor v prahu, cimet, jajce in kakav.

4 orehe sladkor cimet kakav jajce zmešamo

5

Dolijemo segreto sladko smetano in zmešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.

5 dodamo sladko smetano zmešamo

6

Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico nadeva.

potico zvaljamo

7

Testo z nadevom zavijamo in ga narahlo raztegujemo na širino.
Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.

7 zavijemo

8

Razrežemo na male potičke.

8 razrezemo

9

Polagamo na pekač s peki papirjem. Premažemo z rumenjakom in prepikamo. Pustimo vzhajati 30 minut.

9 pekac premazemo

10

Pečemo v segreti pečici na 190 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo tipu pečice.

10 specemo ohladimo

11

Pečene potičke ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.

11 ohladimo posujemo sladkor v prahu

Notes

Orehove potičke

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO