Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol, premešamo in naredimo jamico. V jamico zmešamo kvas, ki smo ga stopili v toplem mleku. Kvas naj vzhaja 15 minut.
Zgnetemo testo in ga pustimo vzhajati 40 minut. V kolikor je testo lepljivo, postopoma dodajamo moko.
Na pomokani površini vzhajano testo ponovno pregnetemo in ga pustimo ponovno vzhajati 10 minut. Testo razdelimo na dve polovici.
K mletim orehom primešamo sladkor v prahu, cimet, jajce in kakav.
Dolijemo segreto sladko smetano in zmešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.
Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico nadeva.
Testo z nadevom zavijamo in ga narahlo raztegujemo na širino.
Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.
Razrežemo na male potičke.
Polagamo na pekač s peki papirjem. Premažemo z rumenjakom in prepikamo. Pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo v segreti pečici na 190 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo tipu pečice.
Pečene potičke ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Moki dodamo sol, premešamo in naredimo jamico. V jamico zmešamo kvas, ki smo ga stopili v toplem mleku. Kvas naj vzhaja 15 minut.
Zgnetemo testo in ga pustimo vzhajati 40 minut. V kolikor je testo lepljivo, postopoma dodajamo moko.
Na pomokani površini vzhajano testo ponovno pregnetemo in ga pustimo ponovno vzhajati 10 minut. Testo razdelimo na dve polovici.
K mletim orehom primešamo sladkor v prahu, cimet, jajce in kakav.
Dolijemo segreto sladko smetano in zmešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.
Prvo polovico testa razvaljamo na debelino 3 mm in ga premažemo s polovico nadeva.
Testo z nadevom zavijamo in ga narahlo raztegujemo na širino.
Enak postopek ponovimo za drugo polovico testa.
Razrežemo na male potičke.
Polagamo na pekač s peki papirjem. Premažemo z rumenjakom in prepikamo. Pustimo vzhajati 30 minut.
Pečemo v segreti pečici na 190 stopinj ca. 30 minut. Peko prilagodimo tipu pečice.
Pečene potičke ohladimo in jih posujemo s sladkorjem v prahu.