Sestavine
Postopek
Skuti dodamo jajce, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Zmešamo v gladek nadev.
Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo s polovico skutinega nadeva in čez razporedimo narezane breskve ali drugo sadje. Enak postopek ponovimo z drugo kocko testa, le da uporabimo robide ali drugo sezonsko sadje. Posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma.
Zavijemo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Oba zavitka premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od pečice. Zavitka sta pečena, ko dobita lepo hrustljavo skorjico.
Pečena zavitka ohladimo, razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Skuti dodamo jajce, kislo smetano, sladkor in vanilijev sladkor. Zmešamo v gladek nadev.
Na pomokani površini razvaljamo testo. Premažemo s polovico skutinega nadeva in čez razporedimo narezane breskve ali drugo sadje. Enak postopek ponovimo z drugo kocko testa, le da uporabimo robide ali drugo sezonsko sadje. Posujemo z vanilijevim sladkorjem z okusom ruma.
Zavijemo in položimo na pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem. Oba zavitka premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj ca. 40 minut, odvisno od pečice. Zavitka sta pečena, ko dobita lepo hrustljavo skorjico.
Pečena zavitka ohladimo, razrežemo in posujemo s sladkorjem v prahu.