0

Domači džuveč

Deli recept:

Domaci dzuvec
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave45 minSkupni čas55 min

Sestavine

4 manjše kozarce (370 ml)
 1 kg paradižnika
 1 kg zelene paprike
 10 očiščenih sladkih feferonov - po želji
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 3 stroke česna
 2 večji glavi čebule
 sol po okusu
 poper po okusu
 šopek peteršilja - list

Postopek

1

Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Vse skupaj premešamo, dodamo olje. Po svojem okusu dodamo sol in poper.

20230825 114626

2

Ko zelenjava spusti sok, dušimo ob mešanju cca. 15 minut in še vroče napolnimo v tople kozarce.

20230825 114927

3

Zadelamo s pokrovi pokrijemo z odejo, da se ohladijo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku in ga uporabimo v tednu dni.

20230825 115622

Sestavine

4 manjše kozarce (370 ml)
 1 kg paradižnika
 1 kg zelene paprike
 10 očiščenih sladkih feferonov - po želji
 3 jedilne žlice olivnega ali sončničnega olja
 3 stroke česna
 2 večji glavi čebule
 sol po okusu
 poper po okusu
 šopek peteršilja - list

Postopek

1

Vso zelenjavo očistimo in jo narežemo na tanke rezine. Vse skupaj premešamo, dodamo olje. Po svojem okusu dodamo sol in poper.

20230825 114626

2

Ko zelenjava spusti sok, dušimo ob mešanju cca. 15 minut in še vroče napolnimo v tople kozarce.

20230825 114927

3

Zadelamo s pokrovi pokrijemo z odejo, da se ohladijo čez noč. Odprt kozarec hranimo v hladilniku in ga uporabimo v tednu dni.

20230825 115622

Notes

Domači džuveč

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO