Sestavine
Postopek
Marelice očistimo in operemo. Posušimo jih na čisti krpi, jih razpolovimo in razkoščičimo. Za aromo pustimo na kozarec po dve marelici s koščico.
Povaljamo v polovici sladkorja. Zavremo vodo, ki smo ji dodali še ostanek sladkorja.
Marelice naložimo v kozarce. V vsak kozarec dodamo za aromo eno ali dve marelici s koščico.
Zavreto vodo s sladkorjem prilijemo v kozarce, zadelamo s pokrovi in kozarce naložimo v pekač. V pekač nalijemo ca. 2 cm vode. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 45 minut. Pečico izklopimo in kompot ohladimo v pečici čez noč. Hranimo v temen ih hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
Marelice očistimo in operemo. Posušimo jih na čisti krpi, jih razpolovimo in razkoščičimo. Za aromo pustimo na kozarec po dve marelici s koščico.
Povaljamo v polovici sladkorja. Zavremo vodo, ki smo ji dodali še ostanek sladkorja.
Marelice naložimo v kozarce. V vsak kozarec dodamo za aromo eno ali dve marelici s koščico.
Zavreto vodo s sladkorjem prilijemo v kozarce, zadelamo s pokrovi in kozarce naložimo v pekač. V pekač nalijemo ca. 2 cm vode. Pečico vklopimo na 120 stopinj in pasteriziramo 45 minut. Pečico izklopimo in kompot ohladimo v pečici čez noč. Hranimo v temen ih hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.