Sestavine
Postopek
Mleko zavremo, osolimo in vanj zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo ob neprestanem mešanju tako dolgo, da se zgosti. Gostota je odvisna od pšeničnega zdroba, če je zmes redkejša dodamo zdrob.
Odstavimo in v kuhan zdrob dodamo narezano maslo in jajce in zmešamo z mešalnikom v gladko zmes. Ohladimo.
Podlago potrosimo z drobtinami in zgnetemo v gladko testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo drobtine.
Na podlagi posuti z drobtinami naredimo dolgi svaljek, razdelimo in z oblikujemo v krokete. Krokete povaljamo v drobtine.
Ocvremo jih v vročem olju, da dobijo hrustljavo, zlatorjavo barvo. Zdrobovi kroketi se odlično podajo kot priloga zrezkom v omaki.
Namig: Krokete lahko tudi zamrznete v zmrzovalniku.
Sestavine
Postopek
Mleko zavremo, osolimo in vanj zakuhamo pšenični zdrob. Kuhamo ob neprestanem mešanju tako dolgo, da se zgosti. Gostota je odvisna od pšeničnega zdroba, če je zmes redkejša dodamo zdrob.
Odstavimo in v kuhan zdrob dodamo narezano maslo in jajce in zmešamo z mešalnikom v gladko zmes. Ohladimo.
Podlago potrosimo z drobtinami in zgnetemo v gladko testo. Če je testo preveč lepljivo, dodamo drobtine.
Na podlagi posuti z drobtinami naredimo dolgi svaljek, razdelimo in z oblikujemo v krokete. Krokete povaljamo v drobtine.
Ocvremo jih v vročem olju, da dobijo hrustljavo, zlatorjavo barvo. Zdrobovi kroketi se odlično podajo kot priloga zrezkom v omaki.
Namig: Krokete lahko tudi zamrznete v zmrzovalniku.