Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo zmehčano maslo, kakav in kavo. Premešamo.
Zmesi dodamo moko s soljo in naribano pomarančno lupino.
Zgnetemo v gladko testo, ki ga razdelimo na tri dele. Testo pustimo počivati 30 minut.
Testo na delovni površini razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modelom zvezdic. Izrezane odlagamo na pekač s peki papirjem ali na silikonsko podlogo za peko. Postopek ponovimo za vse tri dele testa.
Vsako drugo zvezdico na sredini izrežemo z manjšim modelom zvezdice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Pozor: Pečene piškote pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo. V nasprotnem primeru se nam lahko zlomijo, saj so piškoti zelo krhki.
Celemu piškotu dodamo 1/2 čajne žličke marelične marmelade in ga pokrijemo z izrezanim piškotom. Posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.
Belo čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled stopljene šokolade.
Pripravljene piškote polagamo na peki papir in jih z dresirno vrečko narahlo prelijemo. Pustimo čez noč, da se čokolada strdi.
Hranimo jih tesno zaprti škatli na hladnem. Tako hranjeni piškoti ostanejo hrustljavi mesec dni.
Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo zmehčano maslo, kakav in kavo. Premešamo.
Zmesi dodamo moko s soljo in naribano pomarančno lupino.
Zgnetemo v gladko testo, ki ga razdelimo na tri dele. Testo pustimo počivati 30 minut.
Testo na delovni površini razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modelom zvezdic. Izrezane odlagamo na pekač s peki papirjem ali na silikonsko podlogo za peko. Postopek ponovimo za vse tri dele testa.
Vsako drugo zvezdico na sredini izrežemo z manjšim modelom zvezdice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Pozor: Pečene piškote pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo. V nasprotnem primeru se nam lahko zlomijo, saj so piškoti zelo krhki.
Celemu piškotu dodamo 1/2 čajne žličke marelične marmelade in ga pokrijemo z izrezanim piškotom. Posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.
Belo čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled stopljene šokolade.
Pripravljene piškote polagamo na peki papir in jih z dresirno vrečko narahlo prelijemo. Pustimo čez noč, da se čokolada strdi.
Hranimo jih tesno zaprti škatli na hladnem. Tako hranjeni piškoti ostanejo hrustljavi mesec dni.