
Sestavine
Postopek
Rumenjake in sladkor zmešamo v gladko zmes. Dodamo zmehčano maslo, kakav in kavo. Premešamo.
Zmesi dodamo moko s soljo in naribano pomarančno lupino.
Zgnetemo v gladko testo, ki ga razdelimo na tri dele. Testo pustimo počivati 30 minut.
Testo na delovni površini razvaljamo na debelino 3 mm. Izrezujemo z modelom zvezdic. Izrezane odlagamo na pekač s peki papirjem ali na silikonsko podlogo za peko. Postopek ponovimo za vse tri dele testa.
Vsako drugo zvezdico na sredini izrežemo z manjšim modelom zvezdice.
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 12 minut. Peko prilagodimo pečici. Pečene ohladimo na pekaču.
Pozor: Pečene piškote pustimo na pekaču, da se popolnoma ohladijo. V nasprotnem primeru se nam lahko zlomijo, saj so piškoti zelo krhki.
Celemu piškotu dodamo 1/2 čajne žličke marelične marmelade in ga pokrijemo z izrezanim piškotom. Posujemo narahlo s sladkorjem v prahu.
Belo čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali nad paro. Mešamo tako dolgo, da dobimo svilnat izgled stopljene šokolade.
Pripravljene piškote polagamo na peki papir in jih z dresirno vrečko narahlo prelijemo. Pustimo čez noč, da se čokolada strdi.
Hranimo jih tesno zaprti škatli na hladnem. Tako hranjeni piškoti ostanejo hrustljavi mesec dni.