
Sestavine
za 12 večjih mafinov
4 banane (večje in zrele)
250 g zmehčanega masla
250 g sladkorja
250 g narezane temne čokolade
240 g pirine bele moke
170 ml toplega mleka
20 g pecilnega praška
20 g vanilijevega sladkorja
2 jajci
2 ščep soli
Postopek
1
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor zmešamo. Dodamo na kolobarje narezane banane. Zmešamo.
2
Dodamo zmehčano maslo in mleko. Premešamo.
3
Dodamo moko s pecilnim praškom.
4
Premešamo.
5
Čokolado sesekljamo in jo dodamo k zmesi.
6
Z mikserjem na rahlo premešamo.
7
Pripravimo si pekač in papirnate posodice za mafine.
8
Napolnimo jih do polovice (2 zvrhani jedilni žlici).
9
Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 25 minut. Peko prilagodimo pečici.
Vmes naredimo preizkus peke, da na sredino mafina potisnemo leseno palčko. Če se zmes prime na palčko, peko podaljšamo.
10
Pečene mafine ohladimo.
11
Posujemo s sladkorjem v prahu in postrežemo zraven kave ali čaja.
KategorijaSladice in peciva
Sestavine
za 12 večjih mafinov
4 banane (večje in zrele)
250 g zmehčanega masla
250 g sladkorja
250 g narezane temne čokolade
240 g pirine bele moke
170 ml toplega mleka
20 g pecilnega praška
20 g vanilijevega sladkorja
2 jajci
2 ščep soli