
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo jogurt, olje in ponovno premešamo.
Primešamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.
Zmes razdelimo na dve polovici. V drugo polovico primešamo mleti mak.
Pripravimo pekač za mafine.
Posodice za mafine napolnimo z 1 veliko žlico rumene mase in čez naložimo borovnice.
Nato dodamo eno veliko žlico mase z makom in ponovno posujemo z borovnicami.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut. Preizkus, da so mafini pečeni naredite z dolgo iglo. Iglo zapičite na sredino. Če so sledi testa na igli, podaljšajte pečenje.
Pečene ohladimo. Po želji pokapljamo s sladkim grehom ali posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Jajca, sladkor in vanilijev sladkor penasto zmešamo. Dodamo jogurt, olje in ponovno premešamo.
Primešamo moko s pecilnim praškom in zmešamo v gladko zmes.
Zmes razdelimo na dve polovici. V drugo polovico primešamo mleti mak.
Pripravimo pekač za mafine.
Posodice za mafine napolnimo z 1 veliko žlico rumene mase in čez naložimo borovnice.
Nato dodamo eno veliko žlico mase z makom in ponovno posujemo z borovnicami.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinjah ca. 15 minut. Preizkus, da so mafini pečeni naredite z dolgo iglo. Iglo zapičite na sredino. Če so sledi testa na igli, podaljšajte pečenje.
Pečene ohladimo. Po želji pokapljamo s sladkim grehom ali posujemo s sladkorjem v prahu.