Mafini z bučnimi semeni

Deli objavo:

Mafini z bucnimi semeni
Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave30 minSkupen čas1 h

Sestavine

za 12 mafinov
 220 g pirine moke s pecilnim praškom
 100 g sladkorja
 5 jajc
 3 jedilne žlice lešnikovega namaza
 2 jedilni žlici grobo mletih bučnih semen
 2 jedilni žlici belega olja
Nadev
 lešnikov namaz
 čokoladne mrvice
 mandljevi lističi

Postopek

1

V pekač za mafine pripravimo modelčke.

1 pekac

2

Jajca in sladkor in olje penasto zmešamo. Primešamo moko.

2 jajca sladkor

3

Dodamo grobo mleta bučna semena.

3 bucna semena

4

Premešamo in dodamo lešnikov namaz.

4 namaz

5

Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes.

5 zmesamo

6

Vsak model napolnimo z dve jedilni (velika) žlici zmesi.

6 napolnimo

7

V vsak model dodamo eno čajno žličko lešnikovega namaza.

7 lesnikov namaz

8

Okrasimo s čokoladnimi mrvicami in mandljevimi lističi.

8 okrasimo

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Da so pečeni preverimo tako, da v sredino zabodemo iglo ali dolg zobotrebec. Če se zmes ne sprime na iglo, je pečeno.

9 specemo 1

10

Pečene ohladimo ...

10 ohladimo

11

... in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20211022 074356

Sestavine

za 12 mafinov
 220 g pirine moke s pecilnim praškom
 100 g sladkorja
 5 jajc
 3 jedilne žlice lešnikovega namaza
 2 jedilni žlici grobo mletih bučnih semen
 2 jedilni žlici belega olja
Nadev
 lešnikov namaz
 čokoladne mrvice
 mandljevi lističi

Postopek

1

V pekač za mafine pripravimo modelčke.

1 pekac

2

Jajca in sladkor in olje penasto zmešamo. Primešamo moko.

2 jajca sladkor

3

Dodamo grobo mleta bučna semena.

3 bucna semena

4

Premešamo in dodamo lešnikov namaz.

4 namaz

5

Mešamo tako dolgo, da dobimo gladko zmes.

5 zmesamo

6

Vsak model napolnimo z dve jedilni (velika) žlici zmesi.

6 napolnimo

7

V vsak model dodamo eno čajno žličko lešnikovega namaza.

7 lesnikov namaz

8

Okrasimo s čokoladnimi mrvicami in mandljevimi lističi.

8 okrasimo

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj 15 minut. Da so pečeni preverimo tako, da v sredino zabodemo iglo ali dolg zobotrebec. Če se zmes ne sprime na iglo, je pečeno.

9 specemo 1

10

Pečene ohladimo ...

10 ohladimo

11

... in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.

20211022 074356

Mafini z bučnimi semeni

Deli objavo: