Sestavine
Postopek
Sadeže aronije zmeljemo in dodamo 1 l vode. Med stalnim mešanjem naj mešanica vre cca. 20 minut.
Dodamo 2 kg sladkorja in limonin sok. Mešamo in pustimo vret še cca. 20 minut. Precedimo skozi gosto cedilko. Droži aronije, ki smo jo precedili ne zavržemo.
Precejen sok, ki smo mu dodali 5 l vode, naj vre še cca. 20 minut oziroma tako dolgo, da pene povrejo.
Očiščene steklenice segrejemo v pečici na 40 stopinj. Napolnimo, jih zadelamo s pokrovi, ohladimo pokrite čez noč.
Drožem aronije dodamo naribano lupino in sok ene bio limone. Dodamo dva zavitka vanilijevega sladkorja in sladkor po svojem okusu. Lahko se sladkorju izognemo.
Dolijemo 2 dcl kuhanega soka iz aronije in ob stalnem mešanju še kuhamo cca. 15 minut. Napolnimo v kozarce, zadelamo s pokrovi in skupaj s sokom ohladimo čez noč. Džem iz aronije uporabimo za slastno sladico https://stefkinedobrote.si/recepti/rezina-z-aronijo/.
Opomba: sok aronije ni namenjen potešitvi žeje, zaradi aronijinih zdravilnih in antioksidativnih učinkov ga je priporočljivo uživati v majhnih količinah.
Sestavine
Postopek
Sadeže aronije zmeljemo in dodamo 1 l vode. Med stalnim mešanjem naj mešanica vre cca. 20 minut.
Dodamo 2 kg sladkorja in limonin sok. Mešamo in pustimo vret še cca. 20 minut. Precedimo skozi gosto cedilko. Droži aronije, ki smo jo precedili ne zavržemo.
Precejen sok, ki smo mu dodali 5 l vode, naj vre še cca. 20 minut oziroma tako dolgo, da pene povrejo.
Očiščene steklenice segrejemo v pečici na 40 stopinj. Napolnimo, jih zadelamo s pokrovi, ohladimo pokrite čez noč.
Drožem aronije dodamo naribano lupino in sok ene bio limone. Dodamo dva zavitka vanilijevega sladkorja in sladkor po svojem okusu. Lahko se sladkorju izognemo.
Dolijemo 2 dcl kuhanega soka iz aronije in ob stalnem mešanju še kuhamo cca. 15 minut. Napolnimo v kozarce, zadelamo s pokrovi in skupaj s sokom ohladimo čez noč. Džem iz aronije uporabimo za slastno sladico https://stefkinedobrote.si/recepti/rezina-z-aronijo/.
Opomba: sok aronije ni namenjen potešitvi žeje, zaradi aronijinih zdravilnih in antioksidativnih učinkov ga je priporočljivo uživati v majhnih količinah.