Šmorn – cesarski praženec

Deli objavo:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Delitev

Smorn

Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave15 minSkupen čas30 min

Sestavine

za 4 osebe
 1 l mleka
 400 g gladke moke -po potrebi več
 4 jajca
 noževa konica pecilnega praška
Ostalo
 maščoba za pečenje

Postopek

1

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom. Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...). Dolijemo eno zajemalko zmesi za šmorn in pečemo.

20200625 085345

2

Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...). Dolijemo eno zajemalko zmesi za šmorn in pečemo.

1 mascoba zmes

3

Prerežemo na polovico.

2 prerez

4

Obrnemo in pečemo še na drugi strani.

3 obrnemo

5

Razrežemo na kocke.

4 razrezemo

6

Prepražimo.

5 preprazimo

7

Ponudimo z nam ljubim kompotom ali marmelado.

6 nadaljujemo


Sestavine

za 4 osebe
 1 l mleka
 400 g gladke moke -po potrebi več
 4 jajca
 noževa konica pecilnega praška
Ostalo
 maščoba za pečenje

Postopek

1

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom. Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...). Dolijemo eno zajemalko zmesi za šmorn in pečemo.

20200625 085345

2

Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...). Dolijemo eno zajemalko zmesi za šmorn in pečemo.

1 mascoba zmes

3

Prerežemo na polovico.

2 prerez

4

Obrnemo in pečemo še na drugi strani.

3 obrnemo

5

Razrežemo na kocke.

4 razrezemo

6

Prepražimo.

5 preprazimo

7

Ponudimo z nam ljubim kompotom ali marmelado.

6 nadaljujemo

Šmorn – cesarski praženec


Deli objavo:
  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    1
    Delitev