0

Šmorn – cesarski praženec

Deli recept:

Smorn
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave15 minSkupni čas30 min

Sestavine

za 4 osebe
 1 l mleka
 400 g gladke moke -po potrebi več
 4 jajca
 ½ zavitka pecilnega praška
Premaz in nadev
 maščoba za ponev
 marmelada ali jabolčni džem

Postopek

1

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom. Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...).

20200625 085345

2

Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...). Dolijemo eno zajemalko zmesi za šmorn in pečemo.

1 mascoba zmes

3

Prerežemo na polovico.

2 prerez

4

Obrnemo in pečemo še na drugi strani.

3 obrnemo

5

Razrežemo na kocke.

4 razrezemo

6

Prepražimo.

5 preprazimo

7

Ponudimo z nam ljubim kompotom ali marmelado.

6 nadaljujemo

Sestavine

za 4 osebe
 1 l mleka
 400 g gladke moke -po potrebi več
 4 jajca
 ½ zavitka pecilnega praška
Premaz in nadev
 maščoba za ponev
 marmelada ali jabolčni džem

Postopek

1

Vse sestavine zmešamo z mešalnikom. Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...).

20200625 085345

2

Ponev segrejemo. Dodamo 1/2 čajne žličke maščobe (olje, maslo ...). Dolijemo eno zajemalko zmesi za šmorn in pečemo.

1 mascoba zmes

3

Prerežemo na polovico.

2 prerez

4

Obrnemo in pečemo še na drugi strani.

3 obrnemo

5

Razrežemo na kocke.

4 razrezemo

6

Prepražimo.

5 preprazimo

7

Ponudimo z nam ljubim kompotom ali marmelado.

6 nadaljujemo

Notes

Šmorn – cesarski praženec

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO