
Sestavine
za 2 osebi
500 g očiščenih jurčkov
50 g posušenih jurčkov
2 korenčka
2 krompirja
2 jedilni žlici sončnične olja ali druge maščobe
1 šopek sesekljanega peteršilja
1 šopek sesekljanega šetraja
1 lovorjev list
1 glava čebule
sol po okusu
poper po okusu
Dodatno
150 ml smetane za kuhanje
Postopek
1
Jurčke očistimo in narežemo.

2
Na maščobi prepražimo čebulo in dodamo jurčke. Pražimo ob mešanju ca. 8 minut.

3
Dolijemo jušno osnovo. Dodamo sesekljani peteršilj in šetraj.

4
Dodamo naribano korenje in krompir.

5
Premešamo.

6
Dodamo še pasterizirano korenje, sol in poper po okusu.
Opomba: Če ne razpolagamo s pasteriziranim korenjem, se temu koraku izognemo ali dodamo en sveži korenček več.

7
Ob mešanju kuhamo 30 minut.

8
Dodamo posušene jurčke in dodatno kuhamo še 5 minut.

9
Postrežemo s sveže pečenimi domačimi žemljami ali kruhom. Dober tek!

KategorijaJuhe
Sestavine
za 2 osebi
500 g očiščenih jurčkov
50 g posušenih jurčkov
2 korenčka
2 krompirja
2 jedilni žlici sončnične olja ali druge maščobe
1 šopek sesekljanega peteršilja
1 šopek sesekljanega šetraja
1 lovorjev list
1 glava čebule
sol po okusu
poper po okusu
Dodatno
150 ml smetane za kuhanje








