
Sestavine
Testo
1 kocka zamrznjenega testa
Domače testo
500 g gladke moke T500
250 ml vode - lahko manj
30 ml sončničnega olja
2 jajci
1 ščep soli
Nadev
500 g skute
100 g sladkorja
1 jajce
drobnjak ali pehtran po želji
Zabela
1 jedilna žlica praženih ocvirkov
Postopek
1
Testo odtalimo in ga na pomokani površini razvaljamo na tanko. Premažemo z nadevom iz skute (lahko dodamo pehtran, drobnjak). Zavijemo v veliko štruco in jih s topim predmetom razdelimo na poljubno velikost. Vsakega posebej zavijemo v živilsko folijo, ki jo na koncu zavežemo.
2
Kuhamo jih v slanem kropu. Vretje na nizki temperaturi cca. 20 minut. Ko so kuhani, jih vzamemo iz kropa in odstranimo folijo. Ostanek skute zakuhamo v vodo kjer smo kuhali štruklje.
Postrežene lahko zabelimo s stopljenimi ocvirki. Lahko jih prelijemo tudi z drobtinami, ki smo jih predhodno prepražili na maslu.
Namig: s testom v kocki skrajšamo čas priprave. So prav tako zelo okusni kot s testom, ki ga pripravimo sami.
KategorijaPriloge in prigrizki
Sestavine
Testo
1 kocka zamrznjenega testa
Domače testo
500 g gladke moke T500
250 ml vode - lahko manj
30 ml sončničnega olja
2 jajci
1 ščep soli
Nadev
500 g skute
100 g sladkorja
1 jajce
drobnjak ali pehtran po želji
Zabela
1 jedilna žlica praženih ocvirkov