Ruske kape

Deli objavo:
  • 2K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2K
    Delitev

Ruske kape

Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave1 h

Sestavine

za ca. 34 kapic
Biskvit
 320 g gladke moke T500
 200 g sladkorja
 4 jedilne žlice vode
 4 jedilne žlice belega olja
 7 jajc - ločimo beljake in rumenjake
 3 jedilne žlice kakava
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
Krema
 1 l mleka
 300 g masla
 100 g gustina
 300 g sladkorja
 100 g gladke moke T500
 4 vanilijeve sladkorje
 malo ruma
Glazura
 200 g jedilne čokolade
 50 g masla

Postopek

Priprava biskvita
1

Iz beljakov stepemo sneg.

1 sneg

2

Rumenjakom dodamo sladkor, ki smo mu primešali vanilijev sladkor.

2 rumenjaki sladkor

3

Penasto zmešamo, nato dodamo kakav in rum.

4 dodamo kakav

4

Premešamo in dodamo moko.

5 moka

5

Zmešamo v gladko zmes in primešamo sneg.

6 dodamo sneg

6

Vse skupaj ponovno premašamo.

7 premesamo

7

Pekač namastimo z maslom in posujemo z moko.

8 pekac moka

8

Nanj prilijemo pripravljeno zmes.

9 prelijemo v pekac

9

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Ohladimo.

10 specemo ohladimo

Priprava kreme
10

Mleku dodamo sladkor in ga segrejemo do vretja. Primešamo moko, ki smo mu primešali gustin.

11 mleko gustin

11

Počasi kuhamo in vseskozi mešamo, da se ne prismodi.

12 skuhamo

12

Ohladimo in dodamo maslo.

13 dodamo maslo

13

Zmešamo v gladko kremo.

14 zmesamo v gladko zmes 2

14

Izrezujemo z modelom.

14 izrezemo

15

Pripravimo za mazanje s kremo.

15 razpolovimo

16

Biskivitu dodamo kremo.

16 premazemo

17

Čez položimo drug del izrezanega biskvita.

17 sestavimo

18

Sestavimo in s kremo premažemo še zunanjost biskvita.

18 premazemo okrog

19

Povaljamo v kokosovo moko - kosmiče.

19 povaljamo kokos

Preliv
20

Čokoladi dodamo maslo in stopimo v mikrovalovni pečici. Zmešamo v gladek preliv.

20 cokoladni preliv

21

Na vrh pripravljenih kapic premažemo eno jedilno žlico preliva. Pustimo, da se preliv strdi in postrežemo.

21 premazemo

Sestavine

za ca. 34 kapic
Biskvit
 320 g gladke moke T500
 200 g sladkorja
 4 jedilne žlice vode
 4 jedilne žlice belega olja
 7 jajc - ločimo beljake in rumenjake
 3 jedilne žlice kakava
 2 vanilijeva sladkorja
 1 pecilni prašek
Krema
 1 l mleka
 300 g masla
 100 g gustina
 300 g sladkorja
 100 g gladke moke T500
 4 vanilijeve sladkorje
 malo ruma
Glazura
 200 g jedilne čokolade
 50 g masla

Postopek

Priprava biskvita
1

Iz beljakov stepemo sneg.

1 sneg

2

Rumenjakom dodamo sladkor, ki smo mu primešali vanilijev sladkor.

2 rumenjaki sladkor

3

Penasto zmešamo, nato dodamo kakav in rum.

4 dodamo kakav

4

Premešamo in dodamo moko.

5 moka

5

Zmešamo v gladko zmes in primešamo sneg.

6 dodamo sneg

6

Vse skupaj ponovno premašamo.

7 premesamo

7

Pekač namastimo z maslom in posujemo z moko.

8 pekac moka

8

Nanj prilijemo pripravljeno zmes.

9 prelijemo v pekac

9

Pečemo v ogreti pečici na 220 stopinj 15 minut. Peko prilagodimo pečici. Ohladimo.

10 specemo ohladimo

Priprava kreme
10

Mleku dodamo sladkor in ga segrejemo do vretja. Primešamo moko, ki smo mu primešali gustin.

11 mleko gustin

11

Počasi kuhamo in vseskozi mešamo, da se ne prismodi.

12 skuhamo

12

Ohladimo in dodamo maslo.

13 dodamo maslo

13

Zmešamo v gladko kremo.

14 zmesamo v gladko zmes 2

14

Izrezujemo z modelom.

14 izrezemo

15

Pripravimo za mazanje s kremo.

15 razpolovimo

16

Biskivitu dodamo kremo.

16 premazemo

17

Čez položimo drug del izrezanega biskvita.

17 sestavimo

18

Sestavimo in s kremo premažemo še zunanjost biskvita.

18 premazemo okrog

19

Povaljamo v kokosovo moko - kosmiče.

19 povaljamo kokos

Preliv
20

Čokoladi dodamo maslo in stopimo v mikrovalovni pečici. Zmešamo v gladek preliv.

20 cokoladni preliv

21

Na vrh pripravljenih kapic premažemo eno jedilno žlico preliva. Pustimo, da se preliv strdi in postrežemo.

21 premazemo

Ruske kape

Deli objavo:
  • 2K
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
    2K
    Delitev