Sestavine
Postopek
Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo toplo mleko in pustimo, da vzhaja ca 15 minut.
Premešamo in dodamo vse ostale sestavine ter zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi ca 40 minut.
Namig:
Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.
Testo razdelimo na dva hlebčka in pustimo vzhajati 15 minut.
Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine ali mlete piškote. Nadev ohladimo.
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom.
Premazano testo tesno zavijemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.
Razrežemo in polagamo na pekač s peki papirjem. Vsako potičko premažemo z razžvrkljanim jajcem ter jih prepikamo.
Namig:
Potičke ni potrebno vzhajat.
Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico.
Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.
Sestavine
Postopek
Moko in sol premešamo in v jamico zdrobimo kvas. Čez prelijemo toplo mleko in pustimo, da vzhaja ca 15 minut.
Premešamo in dodamo vse ostale sestavine ter zgnetemo v gladko testo.
Testo oblikujemo in ga pustimo vzhajati v posodi ca 40 minut.
Namig:
Vse sestavine vam lahko zmeša kuhinjski robot.
Testo razdelimo na dva hlebčka in pustimo vzhajati 15 minut.
Mleko in maslo zavremo, dodamo kristalni sladkor, vanilijev sladkor ter kakav. Prevremo in dodamo rožičevo moko in cimet. Kuhamo in neprestano mešamo, da se zmes zgosti. Odstavimo in primešamo kislo smetano ter jajce. Če je nadev tekoč, dodamo drobtine ali mlete piškote. Nadev ohladimo.
Na pomokani podlagi razvaljamo testo na debelino 3 mm in premažemo z nadevom.
Premazano testo tesno zavijemo. Enak postopek ponovimo z drugim delom testa.
Razrežemo in polagamo na pekač s peki papirjem. Vsako potičko premažemo z razžvrkljanim jajcem ter jih prepikamo.
Namig:
Potičke ni potrebno vzhajat.
Pečemo jih v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 45 minut, odvisno od pečice. Potičke so pečene, ko dobijo lepo zlatorjavo skorjico.
Ohladimo in po želji posujemo s sladkorjem v prahu.