Sestavine
Postopek
V vodi stopimo sol in sodo bikarbono. Vanjo potopimo pomaranče za 1 uro in jih temeljito operemo in osušimo.
Pomaranče olupimo. Eno pomarančo hranimo za dodatno naribano lupino.
Razrežemo in odstranimo sredino in koščice ter narežemo na manjše kocke.
Burbonsko vanilijo prerežemo in izločimo semena.
Dodamo k narezani pomaranči.
Dodamo še naribano lupino ene pomaranče ter sok. Koščice odstranimo.
Dodamo k ostalim pripravljenim pomarančam in segrejemo do vretja.
Ko zmes zavre kuhamo 40 minut. Vmes mešamo, da se zmes ne prismodi. Na koncu dodamo še naribano pomarančno lupino.
Zmes nato zmiksamo z blenderjem.
Prelijemo v lonec in dodamo belo čokolado. Premešamo, da se čokolada stopi.
Dodamo še naribano pomarančno lupino in med mešanjem kuhamo še 8 minut.
Odstavimo in prelijemo v čiste kozarce.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo. Najbolje, da pustimo kar čez noč, tako se bo marmelada strdila. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.
Sestavine
Postopek
V vodi stopimo sol in sodo bikarbono. Vanjo potopimo pomaranče za 1 uro in jih temeljito operemo in osušimo.
Pomaranče olupimo. Eno pomarančo hranimo za dodatno naribano lupino.
Razrežemo in odstranimo sredino in koščice ter narežemo na manjše kocke.
Burbonsko vanilijo prerežemo in izločimo semena.
Dodamo k narezani pomaranči.
Dodamo še naribano lupino ene pomaranče ter sok. Koščice odstranimo.
Dodamo k ostalim pripravljenim pomarančam in segrejemo do vretja.
Ko zmes zavre kuhamo 40 minut. Vmes mešamo, da se zmes ne prismodi. Na koncu dodamo še naribano pomarančno lupino.
Zmes nato zmiksamo z blenderjem.
Prelijemo v lonec in dodamo belo čokolado. Premešamo, da se čokolada stopi.
Dodamo še naribano pomarančno lupino in med mešanjem kuhamo še 8 minut.
Odstavimo in prelijemo v čiste kozarce.
Zadelamo s pokrovi in ohladimo. Najbolje, da pustimo kar čez noč, tako se bo marmelada strdila. Hranimo v temen in hladen prostor. Odprt kozarec hranimo v hladilniku.