0

Polnozrnate bombetke s kislim testom

Deli recept:

Polnozrnate bombetke (2)
Preračunaj sestavine4 Porcije
Čas priprave1 h

Sestavine

ca. 8 bombetk
 500 g pirine bele moke
 330 ml tople vode
 15 g kislega testa
 14 g suhega kvasa
 1 jedilna žlica celih bučnih semen
 1 čajna žlička soli
Premaz in posip
 1 jajce
 1 jedilna žlica mleka
 2 jedilni žlici mešanih semen (bučna semena, semena črnega in belega sezama)
Pripomočki

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Naredimo jamico in vanjo vsujemo kislo testo ter suhi kvas.

Prelijemo s toplo vodo in premešamo. Pustimo vzhajati   15 minut. Pred gnetenjem dodamo cela bučna semena.

20250205 122539

2

Z mešalnikom ali ročno zgnetemo v gladko testo.

20250205 122949

3

Na delovni površini pregnetemo v gladko testo, pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.

20250205 131114

4

Vzhajano testo razdelimo na 8 delov.

20250205 131205

5

Vsak del oblikujemo.

20250205 131443

Premaz in posip
6

Jajcu dodamo mleko in razžvrkljamo.

20250205 131638

7

Za posip si pripravimo cela bučna semena, semena svetlega in temnega sezama.

20250205 131816

8

Oblikovane bombetke polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Premažemo z mešanico jajca in mleka ter posujemo s semeni. Pustimo vzhajati 40 minut.

20250205 134557

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 40 minut[/cooked-timer]. Peko prilagodimo pečici in po potrebi peko podaljšamo ali skrajšamo.

20250205 141920

10

Pečene bombetke ohladimo na pekaču.

20250205 142700

11

Postrežemo. Na sveže pečene bombetke se odlično poda kumarični namaz, gorčični namaz s papriko ali skutin namaz z drobnjakom.

20250205 150217

Kategorija

Sestavine

ca. 8 bombetk
 500 g pirine bele moke
 330 ml tople vode
 15 g kislega testa
 14 g suhega kvasa
 1 jedilna žlica celih bučnih semen
 1 čajna žlička soli
Premaz in posip
 1 jajce
 1 jedilna žlica mleka
 2 jedilni žlici mešanih semen (bučna semena, semena črnega in belega sezama)
Pripomočki

Postopek

1

Moki dodamo sol in premešamo. Naredimo jamico in vanjo vsujemo kislo testo ter suhi kvas.

Prelijemo s toplo vodo in premešamo. Pustimo vzhajati   15 minut. Pred gnetenjem dodamo cela bučna semena.

20250205 122539

2

Z mešalnikom ali ročno zgnetemo v gladko testo.

20250205 122949

3

Na delovni površini pregnetemo v gladko testo, pokrijemo in pustimo vzhajati 40 minut.

20250205 131114

4

Vzhajano testo razdelimo na 8 delov.

20250205 131205

5

Vsak del oblikujemo.

20250205 131443

Premaz in posip
6

Jajcu dodamo mleko in razžvrkljamo.

20250205 131638

7

Za posip si pripravimo cela bučna semena, semena svetlega in temnega sezama.

20250205 131816

8

Oblikovane bombetke polagamo na pekač s silikonsko podlogo ali peki papirjem. Premažemo z mešanico jajca in mleka ter posujemo s semeni. Pustimo vzhajati 40 minut.

20250205 134557

9

Pečemo v ogreti pečici na 180 stopinj ca. 40 minut[/cooked-timer]. Peko prilagodimo pečici in po potrebi peko podaljšamo ali skrajšamo.

20250205 141920

10

Pečene bombetke ohladimo na pekaču.

20250205 142700

11

Postrežemo. Na sveže pečene bombetke se odlično poda kumarični namaz, gorčični namaz s papriko ali skutin namaz z drobnjakom.

20250205 150217

Notes

Polnozrnate bombetke s kislim testom

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO
stefkine dobrote header
Pregled zasebnosti

Spletna stran uporablja določene piškotke za boljše delovanje. Seznam uporabljenih piškotkov je viden v zavihkih na levi oz. zgornji strani pojavnega okna. Piškotke lahko kadarkoli pobrišete znotraj vašega brskalnika. Vaša odločitev glede piškotkov ne bo vplivala na delovanje strani.

OPOZORILO: Nastavitve se shranijo samo v brskalniku in napravi, s katere trenutno dostopate na spletno stran.

Podrobnosti o spletnih piškotkih si lahko preberete tukaj.