Sestavine
Postopek
Moko in sol premešamo in na sredini naredimo jamico. Vanjo zdrobimo kvas. Posebej segrejemo mleko, ki smo mu dodali sladkor in vanilijev sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dolijemo v jamico s kvasom, malo premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo jajce, rum in maslo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, mu postopoma dodajamo moko. Zgneteno testo oblikujemo in pustimo v posodi vzhajati ca. 40 minut. Gnetenje lahko prepustimo kuhinjskem robotu na stopnji številka 2. Med tem časom pripravimo nadev.
Skuto in jajce premešamo, dodamo pehtran, kislo smetano, vanilijev sladkor in sladkor. Zmešamo v gladek nadev in ga razdelimo na dva dela.
Na pomokani površini vzhajano testo ponovno oblikujemo in pustimo še ca. 15 minut pokritega na delovni površini. Razdelimo ga na dve polovici.
Prvo polovico testa razvaljamo na debelino ca. 4 do 5 mm ali za en prst in premažemo s polovico nadeva.
Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem ali namastili s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa. Potici prepikamo in premažemo z jajcem ter postimo vzhajati ca. 45 minut.
Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na podlago, pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Pred rezanjem jo posujemo z mletim sladkorjem.
Sestavine
Postopek
Moko in sol premešamo in na sredini naredimo jamico. Vanjo zdrobimo kvas. Posebej segrejemo mleko, ki smo mu dodali sladkor in vanilijev sladkor in mešamo tako dolgo, da se sladkor stopi. Dolijemo v jamico s kvasom, malo premešamo in pustimo vzhajati 15 minut.
Dodamo jajce, rum in maslo in zgnetemo v gladko testo. Če je testo lepljivo, mu postopoma dodajamo moko. Zgneteno testo oblikujemo in pustimo v posodi vzhajati ca. 40 minut. Gnetenje lahko prepustimo kuhinjskem robotu na stopnji številka 2. Med tem časom pripravimo nadev.
Skuto in jajce premešamo, dodamo pehtran, kislo smetano, vanilijev sladkor in sladkor. Zmešamo v gladek nadev in ga razdelimo na dva dela.
Na pomokani površini vzhajano testo ponovno oblikujemo in pustimo še ca. 15 minut pokritega na delovni površini. Razdelimo ga na dve polovici.
Prvo polovico testa razvaljamo na debelino ca. 4 do 5 mm ali za en prst in premažemo s polovico nadeva.
Zavijemo in položimo v pekač, ki smo ga predhodno obložili s peki papirjem ali namastili s stopljenim maslom in posuli z drobtinami. Enak postopek ponovimo z drugo polovico testa. Potici prepikamo in premažemo z jajcem ter postimo vzhajati ca. 45 minut.
Pečeno potico pustimo v pekaču 10 minut, nato jo obrnemo na podlago, pokrijemo in pustimo, da se popolnoma ohladi. Pred rezanjem jo posujemo z mletim sladkorjem.