
Sestavine
Testo za palačinke
180 ml riževega mleka
170 g riževe moke
25 g kokosovega sladkorja
25 g stopljenega kokosovega masla
6 g pecilnega praška ali sode bikarbone
6 g cimeta
6 g burbonske vanilije
2 jajci
1 ščep soli
Nadev
100 g mletih mandeljnov
180 g kisle smetane
1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
Preliv
180 g kisle smetane
1 jajce
Postopek
1
Sestavine za palačinke zmešamo in jih spečemo na kokosovi maščobi ter jih ohladimo. Iz sestavin pripravimo nadev.
2
Ohlajene palačinke nalagamo v okrogli tortni model, ki smo ga predhodno namazali z maščobo. Vsako palačinko premažemo z nadevom. Palačinke zložimo po sistemu palačinka - žlica nadeva - palačinka - žlica nadeva. Na zadnjo palačinko premažemo po vrhu ostanek nadeva in jo prelijemo z mešanico kisle smetane in jajca.
Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 10 minut, da se nadev rahlo zapeče.
KategorijaJedi brez glutena, Sladice in peciva
Sestavine
Testo za palačinke
180 ml riževega mleka
170 g riževe moke
25 g kokosovega sladkorja
25 g stopljenega kokosovega masla
6 g pecilnega praška ali sode bikarbone
6 g cimeta
6 g burbonske vanilije
2 jajci
1 ščep soli
Nadev
100 g mletih mandeljnov
180 g kisle smetane
1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
Preliv
180 g kisle smetane
1 jajce