0

Palačinke brez glutena z mandlji

Deli recept:

Preračunaj sestavine1 Porcija
Čas priprave45 minSkupni čas1 h 30 min

Sestavine

Testo za palačinke
 180 ml riževega mleka
 170 g riževe moke
 25 g kokosovega sladkorja
 25 g stopljenega kokosovega masla
 6 g pecilnega praška ali sode bikarbone
 6 g cimeta
 6 g burbonske vanilije
 2 jajci
 1 ščep soli
Nadev
 100 g mletih mandeljnov
 180 g kisle smetane
 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
Preliv
 180 g kisle smetane
 1 jajce

Postopek

1

Sestavine za palačinke zmešamo in jih spečemo na kokosovi maščobi ter jih ohladimo. Iz sestavin pripravimo nadev.

2

Ohlajene palačinke nalagamo v okrogli tortni model, ki smo ga predhodno namazali z maščobo. Vsako palačinko premažemo z nadevom. Palačinke zložimo po sistemu palačinka - žlica nadeva - palačinka - žlica nadeva. Na zadnjo palačinko premažemo po vrhu ostanek nadeva in jo prelijemo z mešanico kisle smetane in jajca.

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 10 minut, da se nadev rahlo zapeče.

Sestavine

Testo za palačinke
 180 ml riževega mleka
 170 g riževe moke
 25 g kokosovega sladkorja
 25 g stopljenega kokosovega masla
 6 g pecilnega praška ali sode bikarbone
 6 g cimeta
 6 g burbonske vanilije
 2 jajci
 1 ščep soli
Nadev
 100 g mletih mandeljnov
 180 g kisle smetane
 1 jedilna žlica kokosovega sladkorja
Preliv
 180 g kisle smetane
 1 jajce

Postopek

1

Sestavine za palačinke zmešamo in jih spečemo na kokosovi maščobi ter jih ohladimo. Iz sestavin pripravimo nadev.

2

Ohlajene palačinke nalagamo v okrogli tortni model, ki smo ga predhodno namazali z maščobo. Vsako palačinko premažemo z nadevom. Palačinke zložimo po sistemu palačinka - žlica nadeva - palačinka - žlica nadeva. Na zadnjo palačinko premažemo po vrhu ostanek nadeva in jo prelijemo z mešanico kisle smetane in jajca.

Pečemo v ogreti pečici na 200 stopinj cca. 10 minut, da se nadev rahlo zapeče.

Notes

Palačinke brez glutena z mandlji

Deli recept:
0
KOŠARICA
Vaša košarica je praznaV TRGOVINO