
Sestavine
Postopek
V lonec presejemo moko. Naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, ob straneh dodamo sol. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo olje, jajce, rumenjak, rum, sladkor in vanilijev sladkor.
S kuhinjskim robotom, mikserjem ali ročno zgnetemo v gladko testo.
Na delovni površini testo pregnetemo.
Lonec na dnu posujemo z moko in vanj položimo testo in pustimo vzhajati ca 40 minut.
Mletim orehom dodamo oba sladkorja, pomarančno lupino, jajce in segreto sladko smetano.
Namig: Sladko smetano dodajamo postopoma, da pripravimo mazav nadev. V kolikor dodamo preveč tekočine, bo nadev preveč tekoč.
Premešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.
Na delovni površini testo razdelimo na dve polovici.
Prvi del testa razvaljamo na debelino 5 mm in nanj dodamo polovico nadeva.
Nadev enakomerno premažemo čez testo.
Zavijemo po širini.
Zavitek obrnemo pokončno.
Prerežemo ga po sredini navzdol na polovico.
Počasi začnemo trakove obračati levo in desno in lepo zavijemo.
Robove zgoraj in spodaj potlačimo. Enak postopek ponovimo za drugi del testa.
Položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Na sobni temperaturi pustimo vzhajati ca 40 minut.
Posujemo z grobo mletimi lešniki. Pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno Babko ohladimo na leseni površini.
Razrežemo popolnoma hladno in postrežemo h kavici ali čaju.
Sestavine
Postopek
V lonec presejemo moko. Naredimo jamico in vanjo nadrobimo kvas, ob straneh dodamo sol. Pustimo vzhajati 15 minut. Dodamo olje, jajce, rumenjak, rum, sladkor in vanilijev sladkor.
S kuhinjskim robotom, mikserjem ali ročno zgnetemo v gladko testo.
Na delovni površini testo pregnetemo.
Lonec na dnu posujemo z moko in vanj položimo testo in pustimo vzhajati ca 40 minut.
Mletim orehom dodamo oba sladkorja, pomarančno lupino, jajce in segreto sladko smetano.
Namig: Sladko smetano dodajamo postopoma, da pripravimo mazav nadev. V kolikor dodamo preveč tekočine, bo nadev preveč tekoč.
Premešamo v gladek nadev. Nadev razdelimo na dve polovici.
Na delovni površini testo razdelimo na dve polovici.
Prvi del testa razvaljamo na debelino 5 mm in nanj dodamo polovico nadeva.
Nadev enakomerno premažemo čez testo.
Zavijemo po širini.
Zavitek obrnemo pokončno.
Prerežemo ga po sredini navzdol na polovico.
Počasi začnemo trakove obračati levo in desno in lepo zavijemo.
Robove zgoraj in spodaj potlačimo. Enak postopek ponovimo za drugi del testa.
Položimo v pekač, ki smo ga obložili s peki papirjem.
Na sobni temperaturi pustimo vzhajati ca 40 minut.
Posujemo z grobo mletimi lešniki. Pred peko premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo v ogreti pečici na 170 stopinj 50 minut. Peko prilagodimo pečici.
Pečeno Babko ohladimo na leseni površini.
Razrežemo popolnoma hladno in postrežemo h kavici ali čaju.