Ocvrte čajote

Deli objavo:

Ocvrte cajote
Preračunaj sestavine2 Porciji
Čas priprave15 minSkupni čas1 h

Sestavine

za 2 osebi
 500 ml rastlinskega olja
 100 g krušnih drobtin - po potrebi več
 50 g moke - po potrebi več
 3 čajote
 3 večja jajca
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Uporabimo čajote z bodicami ali brez. Čajote razpolovimo in olupimo. V kolikor so manjše in brez bodic uporabimo z olupkom.

20220927 114529

2

Čajote razpolovimo in olupimo. V kolikor so manjše in brez bodic, uporabimo z olupkom.

20220927 103425

3

Razrežemo na rezine.

20220927 103612

4

Povaljamo jih v moko, jajca in drobtine.

20220927 113145

5

Ocvremo v nepreveč vročem olju. Cvremo tako dolgo, da dobijo zlatorjavo skorjo.

20220927 113600

6

Ocvrtim čajotam postrežemo skledo sveže solate. Lahko dodamo tatarsko omako ali majonezo.

20220927 114428


Sestavine

za 2 osebi
 500 ml rastlinskega olja
 100 g krušnih drobtin - po potrebi več
 50 g moke - po potrebi več
 3 čajote
 3 večja jajca
 sol po okusu
 poper po okusu

Postopek

1

Uporabimo čajote z bodicami ali brez. Čajote razpolovimo in olupimo. V kolikor so manjše in brez bodic uporabimo z olupkom.

20220927 114529

2

Čajote razpolovimo in olupimo. V kolikor so manjše in brez bodic, uporabimo z olupkom.

20220927 103425

3

Razrežemo na rezine.

20220927 103612

4

Povaljamo jih v moko, jajca in drobtine.

20220927 113145

5

Ocvremo v nepreveč vročem olju. Cvremo tako dolgo, da dobijo zlatorjavo skorjo.

20220927 113600

6

Ocvrtim čajotam postrežemo skledo sveže solate. Lahko dodamo tatarsko omako ali majonezo.

20220927 114428

Ocvrte čajote

Deli objavo: